„Nu am nicio idee ce l-a avantajat. Cu siguranță, domnul ministru va prezenta care au fost criteriile care au stat la baza alegerii domniei sale și sunt și eu foarte curios, și exprim și curiozitatea colegilor mei care mă întreabă și eu nu știu ce să le răspund în momentul ăsta, ce am făcut rău la DIICOT. Pentru că e foarte important să știu și eu și să știe și ceilalți care vor avea vocație să fie procurori șefi o anumită perioadă de timp, să vadă ce nu ar trebui făcut sau ce ar trebui făcut. Ministrul Justiției nu mi-a reproșat niciodată nimic, dimpotrivă, am avut o relație principială bună, profesional corectă. E o procedură care a fost făcută și la numirea mea, eu sunt magistrat și respect legislația. Ce trebuie să fac eu, să înțeleg ce a stat la baza alegerii domniei sale. Sunt multe lucruri de reproșat, nu e nimeni niciodată perfect. (…) Nu am vorbit cu domnul ministru deloc. Tot ce am aflat a fost de pe site-ul ministerului Justiției”, a declarat, pentru agenția de presă MEDIAFAX, Daniel Horodniceanu.
Întrebat ce va face pe viitor, actualul șef al DIICOT a răspuns: „Îmi termin mandatul pe 19, îmi termin treaba, am o delegare deja dată de procurorul general pentru câteva săptămâni, nu știu dacă va intra în vigoare, nu va intra în vigoare, urmează să vedem”.
Felix Bănilă a fost propus, de către ministrul Justiției, Tudorel Toader, noul procuror-șef al DIICOT. El a concurat, pentru ocuparea acestei funcții, cu actualul șef al structurii de parchet, Daniel Horodniceanu, al cărui mandat se va încheia în 19 mai.
„În urma desfășurării procedurii de selecție a procurorilor, în vederea efectuării propunerii de numire în funcția de procuror șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, care a avut loc în data de 11 mai 2018, la sediul Ministerului Justiției, vă aducem la cunoștință faptul că, ministrul justiției, prof.univ.dr. Tudorel TOADER, a transmis Consiliului Superior al Magistraturii propunerea de numire a domnului Oliver-Felix BĂNILĂ, în vederea obținerii avizului consultativ”, se arată într-un anunț postat, luni, pe site-ul ministerului Justiției.
Ulterior, propunerea va fi înaintată președintelui Klaus Iohannis.