„În cadrul discuției referitoare la evenimentele din ultimele zile, am primit asigurări că modificările aduse legii taximetriei nu vor afecta în nicio măsură serviciul UBER și nici șoferii parteneri. UBER nu este un serviciu de taxi, lucru agreat inclusiv de către reprezentanții Guvernului. Salutăm deschiderea Guvernul României, care și-a exprimat intenția de a defini și reglementa serviciile de ridesharing în linie cu recomandările Comisiei Europene și suntem încrezători că vor urma pași concreți în perioada imediat următoare”, se arată pe pagina de Facebook a companiei.
Și reprezentanții Ministerului pentru Dialog Social au anunțat că a avut loc o primă discuție cu reprezentanți ai platformelor sociale de ridesharing.
„Întâlnirea a avut loc în contextul în care Guvernul României este interesat de crearea unui cadru legislativ pentru buna funcționare a acestor furnizori și pentru siguranța cetățenilor, beneficiari de astfel de servicii online (…)La rândul lor, în cadrul discuției, reprezentanții platformelor sociale de ridesharing au subliniat faptul ca prestarea acestor servicii sociale nu intră sub incidența Legii nr. 38/2003, privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, și au propus ministerelor prezente la întâlnire continuarea discuțiilor cu privire la elaborarea cadrului normativ”.
600 de taximetriști și reprezentanți ai transportatorilor au protestat miercuri în fața Guvernului, cerând modificarea legii care reglementează transportul de persoane. În urma discuțiilor, protestatarii au declarat că au obținut un protocol cu Executivul și în termen de 30 de zile va fi promovat un proiect de OUG.
Joi, premierul Sorin Grindeanu a anunțat că nu va fi elaborată o Ordonanță de Urgență, ci un proiect de lege care va trece prin Parlament.