Prima pagină » Știri » Prima sancțiune dată în cazul fetiței de 4 ani care a murit la spitalul din Huși

Prima sancțiune dată în cazul fetiței de 4 ani care a murit la spitalul din Huși

Prima sancțiune dată în cazul fetiței de 4 ani care a murit la spitalul din Huși
O infirmieră de la Spitalul Huși, unde o fetiță de patru ani diagnosticată cu laringită a murit, va fi sancționată cu 10% din salariu, timp de două luni, întrucât i-a permis bunicului copilei să transporte trupul neînsuflețit al acesteia din salon la morgă, deși era responsabilitatea angajatei.

Conducerea Spitalului Municipal Huși a decis sancționarea cu 10 la sută din salariu, timp de două luni, a unei infirmiere care nu a respectat atribuțiile de serviciu în privința transportului cadavrelor la morgă în cazul fetiței de patru ani din localitatea Bunești-Averești care a decedat în unitatea sanitară, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cadrul sanitar este acuzat că i-a permis bunicului copilei să transporte trupul neînsuflețit al acesteia din salon la morgă după ce medicii au confirmat decesul fetiței.

„Infirmiera nu a respectat procedura în ceea ce privește transportul pacienților decedați din salon la morga spitalului. Responsabilitatea îi revine, conform fișei postului, acestui cadru sanitar care, împreună cu un brancardier, autopsier sau paznicul de la poarta spitalului, după caz, trebuie să transporte cadavrele la morgă. Acum probabil a și cedat emoțional femeia, având în vedere conjunctura acestui caz”, a declarat, vineri, managerul Spitalului Municipal Huși, Lucia Rotaru.

Sancțiunea a fost stabilită de o comisie formată din șase reprezentanți ai Primăriei Huși și ai spitalului, până în prezent nefiind luată însă nicio măsură în ceea ce privește actul medical, răspunderea revenind, potrivit conducerii unității, anchetatorilor și forurilor profesionale.

Familia fetiței, din localitatea vasluiană Bunești-Averești, acuză de malpraxis cadrele medicale de la Spitalul Municipal Huși, după ce copila în vârstă de patru ani a murit în urmă cu câteva zile, la 40 de minute de la internarea în unitatea medicală.

Fetița a fost diagnosticată de către medicul de gardă cu „laringită acută, cu sindrom febril” și a primit tratament cu antibiotic. Părinții fetiței cred însă că medicul i-a administrat antibiotic fără a i se face înainte un test în urma căruia să se stabilească dacă este alergică la respectivul medicament.

Polițiștii de investigații criminale au declanșat o anchetă pentru a stabili dacă este vorba de culpă medicală, fiind ridicate toate documentele de la spitalul din Huși referitoare la acest caz.

Părinții fetiței au depus plângere la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, prin care solicită explicații cu privire la decesul fiicei lor.

„Așa cum prevăd normativele în astfel de cazuri, la nivelul DSP s-a constituit comisia de malpraxis care va analiza dacă a fost vorba de culpă medicală. În acest sens, au fost preluate de la Spitalul Municipal Huși foaia de observație a pacientului (n.r.- fetița de patru ani) și toate celelalte documente medicale, care vor fi analizate de specialiști. Așteptăm și concluziile medicilor legiști, iar pe 15 octombrie comisia de malpraxis se va întruni din nou pentru a analiza cazul”, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX directorul DSP Vaslui, Mihaela Vlada.

Și Colegiul Medicilor a deschis o anchetă în acest caz, tot în urma unei sesizări depuse de părinții copilei.

De asemenea, conducerea spitalului face o anchetă internă în acest caz, pentru a stabili dacă din punct de vedere administrativ au fost respectate toate procedurile prevăzute de regulamentul de organizare și funcționare a unității spitalicești.

Conducerea Spitalului Municipal Huși declara, vineri, că medicul Floreta Bianu, care i-a aplicat tratamentul fetiței de patru ani, s-a învoit pentru mai multe zile, în condițiile în care trebuie să se prezinte în fața organelor de anchetă pentru a da explicații cu privire la acest caz.

Citește și