Prima zi de creșă pentru fetița aruncată din taxi de mama ei

Publicat: 24 10. 2012, 15:38
Actualizat: 27 09. 2018, 18:47

Fetița în vârstă de un an și jumătate care în urmă cu două săptămâni a fost aruncată dintr-un taxi de mama ei, pe Podul Grant din Capitală, este dusă de tatăl ei, începând de miercuri, la o creșă din Timișoara.

După incidentul din 11 octombrie, fetița a fost luată de către tatăl ei, Radu Ovidiu Bugariu, cu care nu mai locuise până atunci, și dusă într-un sat de lângă Timișoara, unde bărbatul stă singur. Acesta a lucrat timp de zece ani ca învățător, iar acum nu mai are un loc de muncă.

Miercuri, pentru fetiță a fost prima zi de creșă. Tatăl ei spune că a dus-o pe fetiță la o creșă din Timișoara. Bărbatul a povestit pentru MEDIAFAX vă fetiței îi este greu să se obișnuiască fără mama ei și plânge frecvent de dorul acesteia.

„În primele zile de după incident, copilului i-a fost greu să se obișnuiască, mai ales că, timp de un an și jumătate, trăise numai cu mama. Acum s-a mai obișnuit, dar are încă momente când plânge după aceasta”, a spus tatăl fetiței.

Radu Ovidiu Bugariu nu a reușit până acum să ia legătura cu mama copilului, fosta grefieră bihoreană Antița Bar, care în urma incidentului a fost internată sub pază la Spitalul „Alexandru Obregia” din București.

„Știu că frații ei i-au trimis niște haine, pentru că, la spital, nu avea cu ce să se îmbrace. De altfel, rudele au încercat să-i ducă îmbrăcăminte și atunci când au venit la București, a doua zi după incident, însă polițiștii le-au spus că nu se poate”, a mai spus bărbatul.

Femeia, în vârstă de 40 de ani, fost grefier la Curtea de Apel Oradea, a venit în 11 octombrie cu trenul la București, împreună cu fetița ei de un an și jumătate. Ajunsă în Capitală, de la Gara de Nord femeia s-a urcat cu copilul într-un taxi, iar când a ajuns pe Podul Grant, a deschis portiera și a aruncat-o pe fetiță din mașină.

Copilul a scăpat, ca prin minune, fiind internată cu escoriații faciale și un traumatism cranio-cerebral minor, iar mama a fost reținută de polițiștii Serviciului Omoruri, care au internat-o la Spitalul „Alexandru Obregia”, în condițiile în care aceasta avea tulburări de comportament evidente, iar după primele verificări a reieșit că este luată în evidență ca suferind de afecțiuni psihice.

În plus, în istoricul său mai figurau două incidente similare, iar cu o zi înainte de a ajunge în București, aceasta fusese implicată într-un scandal soldat cu intervenția unui echipaj de poliție, la Băile Felix, după ce a dat copilului să bea alcool.

Femeia este sub supraveghere, după ce a avut „un episod psihotic acut”, fiind evaluată psihologic și psihiatric. Ea a confirmat că are antecedente psihiatrice personale din 2010 și că a întrerupt total tratamentul recomandat, fără aviz medical, întrucât a considerat că s-a făcut bine.

Medicii spun că femeia are un comportament halucinator delirant acut, care necesită supraveghere și monitorizare permanentă. Femeia a negat că ar fi vrut să-i facă rău fetiței, însă a spus că se teme că cineva vrea să-i facă rău copilului.

Tatăl fetiței spunea, după ce a fost audiat la Poliția Capitalei, că din iulie femeia îl sună și îi spune că el vrea să ucidă copilul și că pune oameni să o urmărească și să o otrăvească pe micuță.

Bărbatul a povestit că a avut cu Anița Bar o relație de două luni și jumătate, după ce acunoscut-o pe internet, și s-a întâlnit cu aceasta de patru sau cinci ori, timp în care femeia nu i-a spus niciodată numele ei adevărat.

Radu Ovidiu Bugariu cunoștea faptul că în anul 2010 femeia a fost internată de două ori la un spital de boli psihice, însă nu i s-a părut niciodată că ea ar avea probleme.

El a mai povestit că atunci când Anița Bar s-a despărțit de el, nu știa că este însărcinată, iar ulterior i-a spus despre nașterea fetiței printr-un email, moment în care a mers la starea civilă și a recunoscut copilul. Bugariu nu a plătit niciodată pensie alimentară, întrucât, spune el, fosta grefieră nu a avut această pretenție, însă a contribuit cu bani la creșterea micuței.

Bărbatul susține că după ce aceasta a terminat concendiul post natal și s-a întors la serviciu, din motive pe care nu le cunoaște, în iulie 2012 și-a înaintat demisia, moment în care „și-ar fi pierdut mințile”.

„A început să mă sune și să îmi spună că vreau să ucid copilul și că pun oameni să o urmărească și să o otrăvească pe cea mică”, spunea tatăl fetiței.