Primăria Borșa organizează licitație pentru achiziția unei telegondole pentru 6,5 milioane euro

Publicat: 15 02. 2012, 11:43
Actualizat: 07 05. 2012, 10:26
Primăria Borșa, județul Maramureș, va organiza în luna februarie o licitație pentru achiziționarea unei instalații de telegondolă pentru pârtia de schi, un proiect de 6,5 milioane euro, finanțat din surse proprii și de la bugetul de stat.

Primăria Borșa, județul Maramureș, va organiza în luna februarie o licitație pentru achiziționarea unei instalații de telegondolă pentru pârtia de schi, un proiect de 6,5 milioane euro, finanțat din surse proprii și de la bugetul de stat. Licitația va avea loc în data de 21 februrie, iar lucrările de instalare vor dura nouă luni. Telegondola va avea o lungime de 2,1 kilometri, cabinele urmând să aibă câte opt locuri.

Proiectul turistic de la Borșa urma să fie derulat împreună cu o investiție din zona Luna-Șes (județul Satu-Mare), dar în luna noiembrie a anului trecut, s-a convenit ca cele două proiecte de dezvoltare turistică să nu mai fie derulate în comun. Astfel, investiția de la Luna Șes este derulată de Consiliul Județean Satu Mare, iar zona turistică Borșa este administrată de Consiliul Local Borșa.

Guvernul a alocat, la jumătatea lunii noiembrie, fonduri de 18,22 milioane lei (5,23 milioane euro) pentru finalizarea proiectului de dezvoltare a zonei turistice Luna Șes-Borșa, finanțat prin Programul Phare 2002. Din această suma, obiectivul Borșa urma să beneficieze de 9,48 milioane lei (2,63 milioane euro).

Mai multe știri pe www.mediafax.ro