„Sistemul Electric Scooter Sharing este un serviciu comun care pune la dispoziție și permite oamenilor să împrumute o trotinetă electrică pentru o perioadă scurtă de timp. Nevoile actuale din orașele supra-aglomerate, valorile în creștere ale poluării la nivel global, tendința de sedentarism sau crearea unor sisteme de transport alternativ și eficiente sunt câteva din problemele la care Electric Scooter Sharing-ul se regăsește la nivel de soluție și poate răspunde concret la acestea”, se arată în proiectul de hotărâre aprobat joi.
Proiectul va fi implementat în colaborare cu o firmă privată, și este unul pilot.
„Sistemul imaginat de SC Hub Work SRL se bazează pe un device discret montat pe trotineta electrică cu mai multe funcții, controlat printr-o aplicație de smartphone (FLOW). Acesta urmează un flux tehnologic ușor și modern, spre a ușura interacțiunea cu utilizatorul final”, se arată în proiectul de hotărâre.
La început vor fi 640 de trotinete și 320 de stații de încărcare, urmând să ajungă la 640 de stații. Proiectul vizează amplasarea stațiilor de încărcare lângă 13 stații de metrou.
„Utilizatorul poate ridica sau poate parca trotineta electrică într-o multitudine de spații create în puncte esențiale ale orașului. Interacțiunea utilizatorului cu acest serviciu se realizează prin intermediul telefonuolui mobil. Identificarea unei trotinete electrice disponibile, deblocarea și utilizarea acesteia, funcțiile de blocare, plata prin intermediul aplicației mobile, GPS tracking-ul sau senzorii de mișcare sunt atributele specifice ale acestui serviciu”, se mai arată în proiectul de hotărâre.
Toate costurile legate de implementarea proiectului vor fi suportate de firma menționată mai sus, potrivit proiectului, iar trotinetele vor limitate la o viteză de 24 de kilometri pe oră.
Foto: Pixabay