Prima pagină » Știri » Primăria Timișoara, acuzată că a TĂIAT cabluri de telecomunicații fără să aibă plan de dezvoltare a rețelei subterane

Primăria Timișoara, acuzată că a TĂIAT cabluri de telecomunicații fără să aibă plan de dezvoltare a rețelei subterane

Primăria Timișoara, acuzată că a TĂIAT cabluri de telecomunicații fără să aibă plan de dezvoltare a rețelei subterane
Primăria Timișoara este acuzată de mai mulți operatori de televiziune, Internet și telefonie că nu are un plan de dezvoltare a rețelei subterane, la fel cum s-a întâmplat în alte orașe ale țării, în urma operațiunii de tăiere a cablurilor aeriene, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Asociația Operatorilor Mobili din România și o companie care furnizează servicii de televiziune, Internet și telefonie a informat, joi, prin intermediul unui comunicat de presă, că sunt disponibile să colaboreze cu Primăria Timișoara cu scopul găsirii de soluții pentru amplasarea cablurilor în subteran. Asta după ce luni seara, reprezentanți ai Primăriei Timișoara, în frunte cu Nicolae Robu, au tăiat cabluri aeriene din centrul orașului, astfel că numeroși cetățeni au rămas fără Internet, semnal la telefon sau televiziune.

„În urma intervenției desfășurate de autoritățile locale din Timișoara în cursul serii de 18 martie 2019, prin care s-au dezafectat cablurile aeriene din anumite zone ale orașului, membrii Asociației Operatorilor Mobili din România împreună cu UPC România doresc să reitereze disponibilitatea pentru colaborarea cu autoritățile locale din Timișoara în vederea găsirii unor soluții pentru amplasarea cablurilor în subteran. În acest sens, credem că este esențială declanșarea unui proiect de infrastructură subterană, dezvoltat de/cu sprijinul autorităților locale, precum și a unui grafic al lucrărilor de implementare care să fie discutat și agreat împreună cu operatorii telecom”, scrie în comunicat.

De asemenea, Asociația Operatorilor Mobili din România arată că, spre deosebire de alte orașe, Timișoara nu are un plan de dezvoltare a rețelei subterane.

„Spre deosebire de alte orașe în care au existat astfel de proiecte dezvoltate de/cu sprijinul autorităților locale (București, Cluj-Napoca, Oradea, Sibiu sau Constanța), acest tip de proiect nu a fost dezvoltat și prezentat încă de autoritățile locale din Timișoara, deși această situație este în discuție de mai mulți ani. Lipsa unui astfel de plan de dezvoltare a rețelei subterane, împreună cu acțiuni imprevizibile de dezafectare a cablurilor aeriene sunt de natură să afecteze furnizarea serviciilor de Internet, televiziune și telefonie pentru clienții noștri. Dorim să ne asigurăm clienții de angajamentul nostru continuu de a realiza investițiile necesare pentru a le oferi servicii la cele mai înalte standarde și cele mai bune experiențe de utilizare a acestora. Asigurăm și autoritățile locale de deschiderea noastră în găsirea împreună a soluțiilor de dezvoltare sustenabilă a rețelelor de comunicații electronice. Membrii AOMR si UPC România vor continua să desfășoare operațiuni de reamplasare a cablurilor în subteran în toate localitățile în care vor fi dezvoltate astfel de proiecte de infrastructură de către autoritățile locale, inclusiv în Timișoara”, mai scrie în comunicatul de presă.

Pe de altă parte, primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a anunțat că va continua campania de tăiere a cablurilor aeriene, în condițiile în care se văd și primele rezultate.

„O ilustrare a efectului de ghilotină! După ce am fost nevoiți să recurgem la ghilotină pentru a pune capăt indolenței proprietarilor de cabluri și a-i determina să și le ducă în subteran, iată că astăzi, ce „n-a fost posibil” -vorba vine!- de peste 10 ani, a devenit posibil: s-au dus de zor cabluri în subteran! O spunem ferm: campania va continua până la rezolvarea totală a problemei!”, a scris Nicolae Robu, pe Facebook.

O parte din zona centrală a Timișoarei a rămas, luni seara, fără Internet și semnal la televiziune sau telefonie după ce reprezentanții Primăriei, în frunte cu Nicolae Robu, au tăiat mai multe cabluri care atârnau pe stâlpi, nemulțumiți că proprietarii lor nu le-au mutat în subteran. De asemenea, au fost afectate mai multe instituții publice, printre care Inspectorarul Școlar Timiș, două universități, mai multe școli, precum și unele direcții din cadrul Primăriei Timișoara.

Autor

Citește și