Prima pagină » Știri » Primarul din Miercurea Ciuc cere demisia șefului IPJ după accidentul în care au murit doi polițiști

Primarul din Miercurea Ciuc cere demisia șefului IPJ după accidentul în care au murit doi polițiști

Primarul din Miercurea Ciuc cere demisia șefului IPJ după accidentul în care au murit doi polițiști
Primarul din Miercurea Ciuc, Raduly Robert Kalman, l-a "rugat" public, luni, pe șeful Poliției Harghita, Radu Moldovan, să își dea demisia de onoare după accidentul produs sâmbătă, când o mașină în care erau trei polițiști a ajuns pe trotuar, omorând o femeie, în accident decedând și doi polițiști.

Primarul din Miercurea Ciuc, Raduly Robert Kalman, a vorbit, luni, într-o conferință de presă, despre accidentul rutier produs sâmbătă și soldat cu moartea unei femei de 53 de ani și a doi polițiști, el transmițând condoleanțe familiilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

El i-a transmis public șefului Poliției Județene Harghita, chestorul Radu-Sandu Moldovan, rugămintea să își dea „de îndată” demisia de onoare.

„Al doilea mesaj este legat de cele 48 de ore care au trecut de la accident, în care am așteptat o demisie de onoare și aceasta nu a venit. Așa că îl rog public pe inspectorul șef județean, domnul Moldovan Radu Sandu, să își dea de îndată demisia de onoare. Motivul este legat de acest accident”, a precizat primarul din Miercurea Ciuc.

De asemenea, el a cerut ca ancheta în acest caz să fie făcută în colaborare cu un reprezentant al Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP), astfel încât anchetatorii din Poliția Română să nu încerce „mușamalizarea” acestui caz.

„Am fost la fața locului, dânsul (chestorul Moldovan – n.r.) nu a fost, spre exemplu. Am vorbit cu foarte mulți oameni și majoritatea – și acolo, și după aceea – și-au exprimat îngrijorarea că Poliția Română va încerca mușamalizarea acestui caz. Drept pentru care, în numele comunității locale, solicit ca toate fazele anchetei să fie făcute în colaborare cu un reprezentant al ATOP, de pe lângă Consiliul Județean, care monitorizează activitatea Poliției, de exemplu președintele acesteia”, a menționat Raduly Robert Kalman.

Totodată, el i-a rugat pe polițiștii din Harghita „să renunțe anul acesta la masa și băutura de Ziua Polițistului, să renunțe anul acesta la desfășurarea de forțe publice” și să redirecționeze bugetul alocat acestor acțiuni „înspre familiile îndoliate de acest accident”.

„Să mai săpați în istoria ultimilor 20 de ani. A mai fost un accident și inspectorul șef de atunci și-a dat demisia”, i-a transmis primarul din Miercurea Ciuc chestorului Moldovan.

Reprezentanții Poliției Județene Harghita au afirmat că vor face public punctul de vedere al chestorului Moldovan într-un comunicat de presă, în cursul zilei.

Accidentul a avut loc, sâmbătă, în jurul orei 8.30, la intersecția străzilor Brașovului cu Patinoarului din Miercurea Ciuc, unde un autoturism în care erau trei polițiști aflați în timpul liber a ajuns pe trotuar, lovind o femeie și oprindu-se, ulterior, într-un stâlp de electricitate.

În urma accidentului, femeia, care avea 53 de ani și era din orașul Vlăhița, și-a pierdut viața.

De asemenea, au murit cei doi polițiști aflați pe locurile din față ale mașinii, care au rămas încarcerați. Cel de-al treilea polițist, care se afla pe bancheta din spate a autoturismului, a fost rănit, fiind transportat cu o ambulanță la Spitalul Județean din Miercurea Ciuc.

Polițiștii lucrau la Poliția Miercurea Ciuc, șoferul fiind angajat al Serviciului Rutier. Cei care și-au pierdut viața aveau 35 și 38 de ani, iar polițistul rănit are 24 de ani. Ei lucraseră în schimbul de noapte, iar în momentul producerii accidentului ieșiseră din serviciu și se întorceau către casă.

În urma accidentului, la fața locului au ajuns mai multe echipaje de poliție și pompieri, care au intervenit pentru descarcerarea celor doi bărbați.

În acest caz, Poliția face cercetări sub coordonarea unui procuror pentru a stabili cauzele producerii accidentului, una intre ipoteze fiind viteza excesivă.