Prima pagină » Știri » Primarul din Ploiești, după perchezițiile de la domiciliul său și de la primărie: Am calitatea de suspect

Primarul din Ploiești, după perchezițiile de la domiciliul său și de la primărie: Am calitatea de suspect

Primarul din Ploiești, după perchezițiile de la domiciliul său și de la primărie: Am calitatea de suspect
Primarul din Ploiești, Iulian Bădescu, spune că are calitatea de suspect în dosarul în care procurorii DNA fac percheziții, marți dimineață, la sediul Primăriei, dar că nu știe care sunt acuzațiile, urmând să afle la DNA, unde va merge la audieri.

Bădescu a declarat corespondentului MEDIAFAX că au fost făcute percheziții la locuința sa, iar în prezent au loc descinderi la sediul Primăriei, iar din ceea ce a citit în mandatul de percheziție a înțeles că este suspect.

Iulian Bădescu a mai spus că nu i-au fost aduse la cunoștință acuzațiile și că urmează să meargă la audieri la DNA pentru a le afla.

Primarul Ploieștiului a precizat că ancheta DNA vizează finanțările acordate de Consiliul Local echipei de fotbal Petrolul.

Procurorii DNA fac, marți dimineață, mai multe percheziții la Ploiești, între care una la sediul Primăriei și alta la locuința edilului Iulian Bădescu (PSD), într-un dosar vizând modul în care Consiliul Local a finanțat echipa de fotal Petrolul Ploiești.

Surse judiciare declarau pentru MEDIAFAX că descinderile au loc într-un dosar în care se fac cercetări pentru infracțiunea de abuz în serviciu și care vizează modul de finanțare a echipei de fotbal Petrolul Ploiești cu fonduri de la Consiliul Local.

Iulian Băsescu, lider al PSD Ploiești, este la primul mandat de primar, după ce în perioada 2008-2012 a fost senator din partea PDL.

În decembrie 2012, Consiliul Local Ploiești a aprobat alocarea câtorva milioane de euro de la bugetul local, suma finală variind în funcție de performanțele competiționale ale echipei Petrolul. Întrucât echipa a câștigat Cupa României și s-a plasat pe un loc de top în Campionatul Național, suma finală aprobată a fost de trei milioane de euro, bani care să fie folosiți, conform contractului, pentru salariile și premiile jucătorilor și ale staff-ului.

La începutul anuli trecut, DNA a deschis o anchetă în acest caz, consilierii locali, dar și primarul Iulian Bădescu fiind chemați pentru audieri în acest dosar, în care investigația nu s-a finalizat.

În luna martie a anului trecut, Asociația „Lupii Galbeni”, ONG prin intermediul căreia echipei de fotbal Petrolul Ploiești i s-a promis alocarea a trei milioane de euro de la bugetul municipiului Ploiești pentru performanțele competiționale obținute de Petrolul a dat în judecată municipiul Ploiești pe motiv că autoritățile locale au achitat doar aproximativ 1,7 milioane de euro din suma promisă, în condițiile în care între autoritățile locale și Asociația „Lupii Galbeni” există un contract cu privire la alocarea banilor. În octombrie 2014, Asociația „Lupii Galbeni” a pierdut procesul intentat municipiului Ploiești la Tribunalul Prahova.

Gruparea Petrolul Ploiești traversează o criză financiară de la sfârșitul anului trecut, acționarii Daniel și Nicolae Capră precum și directorului general al clubului, Marius Bucuroiu, fiind acuzați de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 15 milioane de euro.

În 6 februarie, Tribunalul Prahova a admis cererea societății care administrează clubul Petrolul Ploiești de deschidere a procedurii generale a insolvenței, stabilind termen pentru continuarea procesului data de 6 aprilie.

Acționarii Petrolul Ploiești, Daniel și Nicolae Capră, și directorul general al clubului, Marius Bucuroiu, trimiși în judecată în decembrie 2014 sub acuzațiile de constituire de grup infracțional organizat, evaziune fiscală și spălare de bani cu un prejudiciu de 15 milioane de euro, se află în arest la domiciliu după ce inițial au fost arestați preventiv.

Autor

Citește și