Primarul intrat în greva foamei în fața Ministerului Sănătății, amânat de autorități până după Paște: Rămân pe baricade
„Raed Arafat avea pregătit dosarul pe care l-am depus de-a lungul anilor pentru înființarea unei substații de ambulanță și două solicitări din partea Serviciului Județean de Ambulanță Maramureș, privind înființarea unei stații (de ambulanță – n.r.) la Ariniș. După întâlnirea cu Raed Arafat, s-a luat decizia ca după sărbătorile pascale să aibă loc comisia interministerială care va trebui să decidă dacă stația se va deschide la Ulmeni sau la Ariniș”, a declarat sâmbătă, pentru Mediafax, Lucian Morar, primarul din Ulmeni, care a luat decizia de a protesta prin greva foamei împotriva refuzului autotorităților de a înființa o stație de ambulanță la Ulmeni.
Primarul a anunțat că, până la întrunirea comisiei interministeriale, el va continua protestul.
„Până atunci, voi rămâne în greva foamei (…). Rămân pe baricade, la cortul din fața Ministerului Sănătății”, a declarat primarul pentru Mediafax.
Lucian Morar, primarul din Ulmeni (județul Maramureș), a intrat luni în greva foamei, protest pe care a ales să-l facă în fața sediului Ministerului Sănătății, din București, pe motiv că orașul său a fost privat de un serviciu de ambulanță din considerente „rasiale, etnice și politice”.
Primarul, membru al Partidului Mișcarea Populară, a mai spus că decizia ministrului Sănătății de a deschide o stație de ambulanță în comuna Ariniș, din județul Maramureș, și nu în orașul Ulmeni este una influențată strict de culoarea politică a primarului de acolo, și mai puțin de nevoile medicale ale oamenilor din cele două localități.