Primarul New York-ului dă 350 de milioane de dolari universității pe care a absolvit-o
Michael Bloomberg, primarului New York-ului, a donat 350 de milioane de dolari Universității „Johns Hopkins” pentru extinderea cercetării interdisciplinare în domenii precum sănătatea globală și revitalizarea urbană, scrie The Guardian.
Reprezentanții universității au făcut anunțul sâmbătă, spunând că donația lui Bloomberg este probabil cea mai mare donație făcută vreodată universității cu sediul în Baltimore.
Astfel, primarul a contribuit substanțial la un proiect de cercetare al instituției, de aproape un miliard de dolari. Din totalul de 350 de milioane de dolari, 250 vor fi alocate acestui proitect, iar 100 de milioane vor deveni burse pentru studenți. Mai exact, universitatea va da 2.600 de burse „Bloomberg” în următorii zece ani.
Prin donația sa, Michael Bloomberg a vrut să marcheze 49 de ani de la absolvirea Universității „Johns Hopkins”.
Bloomberg a început să facă donații instituției de învățământ la scurt timp după absolvire, în 1965 el donând 5 dolari.
„Universitatea „Johns Hopkins” a fost una dintre părțile importante ale vieții mele încă de când am pășit prima dată în campus în urmă cu mai mult de cinci decenii”, a declarat Bloomberg atunci când a făcut donația.
„Fiecare dolar pe care l-am donat a fost foarte bine cheltuit pentru instituție, care în acest fel a făcut educația accesibilă pentru studenți care în alte condiții nu ar fi urmat facultatea”, a mai spus primarul.
Ronald J Daniels, președintele universității, a declarat că banii vor fi folosiți pentru recrutarea a 50 dintre cei mai buni profesori din întreaga lume în domenii precum medicina, științele umaniste, sănătatea publică și educație, științele sociale și ingineria.
Michael Bloomberg a rămas apropiat de universitatea pe care a absolvit-o în 1964 și s-a implicat în mai multe proiecte.
Universitatea „Johns Hopkins” are campusuri în Maryland, Washington, D.C., Italia, China și Singapore. Instituția a fost inaugurată la 22 ianuarie 1876 și poartă numele finanțatorului ei, filantropul Johns Hopkins (1795 – 1873).