Prima pagină » Știri » Primarul Radu Mihaiu: Piața Obor se mută afară, în corturi. Am convins comercianţii de la tarabe să suporte chiar şi frigul pentru a putea continua

Primarul Radu Mihaiu: Piața Obor se mută afară, în corturi. Am convins comercianţii de la tarabe să suporte chiar şi frigul pentru a putea continua

Primarul Radu Mihaiu: Piața Obor se mută afară, în corturi. Am convins comercianţii de la tarabe să suporte chiar şi frigul pentru a putea continua

Pieţele Obor şi Cremeniţa îşi vor putea muta imediat activitatea în aer liber, căutăm variante şi pentru Gemeni, Delfinului, dar spaţiul din jur nu e foarte ofertant, a anunţat vineri primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu. Declarația vine în contextul în care premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că Piaţa Obor se va închide, ca urmare a aplicării noilor măsuri.

Măsura închiderii se aplică târgurilor, în special piețelor închise, piețelor agroalimentare închise, a declarat Orban, la Digi24.

Primarul Radu Mihaiu: Am întâlnit multă îngrijorare. Oamenii tot au nevoie să îşi cumpere de mâncare

„Azi Oborul a zumzăit mocnit. După declaraţia de aseară a premierului, oamenii nu înţeleg ce se va întâmpla cu această piaţă – vor mai putea să îşi cumpere mâncare de aici sau nu? Aş vrea să pot să îi liniştesc şi să le spun cum vom continua, dar avem nevoie de mai multe răspunsuri de la Guvern. Am fost azi să vorbesc cu oamenii de acolo – cu cei care vin să îşi cumpere ce au nevoie, cei care vând la tarabe şi cei care sunt în magazinele de la etajele superioare. Am întâlnit multă îngrijorare. Totuşi, toţi înţeleg că trecem printr-o perioadă grea şi că o să mai dureze până ieşim din această criză. Am analizat împreună cu ei ce variante avem. Oamenii tot au nevoie să îşi cumpere de mâncare şi nu pot înţelege de ce ar fi mai bine să se înghesuite toţi în magazinele care ar rămâne funcţionale”, a scris Radu Mihaiu, pe Facebook.

Producătorii, îngrijoraţi că li se va strica recolta de toamnă, iar cei care comercializează lactate, carne sau alte produse perisabile sunt disperaţi

Potrivit acestuia, producătorii sunt îngrijoraţi că li se va strica recolta de toamnă, iar cei care comercializează lactate, carne sau alte produse perisabile sunt disperaţi că toată marfa lor va ajunge la gunoi, dacă li se pune lacătul pe uşă din scurt.

„Sectorul 2 era cunoscut ca sectorul comercianţilor. Iar Oborul e centrul şi inima comunităţii noastre. Deşi actualul val al pandemiei este de departe mai violent şi mai periculos, trebuie să găsim o soluţie ca alimentele să ajungă pe masă. O variantă pe care suntem pregătiţi să o urmăm ar fi ca tarabele să fie mutate afară, sub corturi, iar magazinele de la etajul unu şi doi să rămână deschise cu un circuit limitat şi respectat strict”.

Edilul Sectorului 2: Am băgat azi în şedinţă toate direcţiile din Primărie care pot ajuta

„Am băgat azi în şedinţă toate direcţiile din Primărie care pot ajuta în acest sens. Am cerut Poliţiei Locale să asigure suficiente echipe încât să ne asigurăm că se respectă măsurile de distanţare socială în Piaţa Obor. Am stabilit cu cei care administrează pieţele să pregătească montarea corturilor şi reorganizarea tarabelor. Am convins comercianţii de la tarabe să suporte chiar şi frigul pentru a putea continua”, a afirmat Radu Mihaiu.

El a adăugat că piaţa, într-un fel sau altul, trebuie să îşi continue activitatea.

Piețele în aer liber vor rămâne deschise, a spus Orban

„Acolo chiar, la Bucur Obor au fost în controale de n ori, de fiecare dată nu cred că 20% dintre cei de acolo respectau regulile – portul măştii, distanţa la statul la coadă. Pur şi simplu nu se respectă, acolo parcă e o zonă Zoster (n.r. – afecțiune provocată de un virus pe fondul unui sistem imunitar slăbit) în care… Și chiar sunt evidenţiate în analizele epidemiologilor o rată destul de mare de răspândire în pieţe, pentru că acolo e şi contactul cu banul, dai banul, îţi dă restul. Nu poţi să cumperi cu card, trebuie să dai banul cash”, a explicat premierul.

Piețele în aer liber vor rămâne, se pare deschise, a spus Orban. „Dar şi acolo cu măsuri foarte stricte, că în momentul în care îţi rămân mai puţine pieţe, poţi să le controlezi mai uşor”, a precizat premierul.

Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A intrat în presă accidental, după ce a câștigat ... vezi toate articolele

Citește și