Prima pagină » Știri » Primarul Sibiului, Astrid Fodor, repus în funcție de instanță

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, repus în funcție de instanță

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, repus în funcție de instanță
Primarul Sibiului, Astrid Fodor, suspendat prin ordinul prefectului, în baza hotărârii definitive a Înaltei Curți de Casație și Justiție, revine în funcție, după ce Tribunalul Sibiu a admis, vineri, contestația edilului.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Sibiu, Cornelia Prundariu, a declarat, vineri, că magistrații au admis contestația primarului Astrid Fodor.

„S-a admis cererea formulată de reclamant și în consecință se suspendă executares ordinului până la soluționarea în fond a acțiunii în anulare ce formează obiectul celuilalt dosar”, a spus Prundariu.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs în termen de cinci zile de la comunicare.

Prefectul Sibiului a semnat, la începutul lunii iulie, ordinul de încetare de drept, înainte de termen, a mandatului primarului municipiului Sibiu, Astrid Fodor, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a admis recursul ANI, care a constatat starea de incompatibilitate a edilului.

Astrid Fodor a anunțat încă de atunci că va ataca ordinul în instanța de contencios administrativ.

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate a lui Astrid Cora Fodor, pe vremea când aceasta era viceprimar, iar primar era actualul președinte, Klaus Iohannis. ANI a arătat că Fodor că aceasta a deținut simultan, în perioada 29 septembrie 2012 – 03 iulie 2014, funcția de viceprimar al municipiului Sibiu și membru al Consiliului de administrație la două unități de învățământ din Sibiu.

Raportul de evaluare al ANI a fost atacat de Astrid Cora Fodor, iar Curtea de Apel Alba Iulia i-a dat dreptate. Decizia a fost, apoi, contestată la instanța supremă de ANI.

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis recursul formulat de ANI împotriva sentinței din 2 iunie 2016 a Curții de Apel Alba Iulia- Secția de contencios administrativ și fiscal, a casat sentința atacată și în rejudecare a respins acțiunea lui Fodor ca neîntemeiată. Decizia pronunțată în 16 mai de instanța supremă este definitivă.

 

Autor