Primarul Sucevei propune ca amenzile neachitate să fie transformate în zile de muncă în folosul comunității

Publicat: 23 01. 2013, 17:14
Actualizat: 29 07. 2014, 18:56

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că amenzile neachitate au devenit o problemă pentru administrațiile locale și că ar fi bine ca acestea să fie transformate în zile de muncă în folosul comunității, în anumite condiții, prin aprobarea Consiliului Local și nu doar a instanței.

Ion Lungu a afirmat, într-o conferință de presă, că amenzile neachitate pe care administrațiile locale le au de încasat sunt foarte mari, dând ca exemplu Primăria Suceava care are de recuperat 10,3 milioane de lei din amenzi, procedurile fiind greoaie.

Primarul a spus că în multe cazuri amenzile sunt mici și costurile pentru recuperarea lor pot deveni mai mari.

El consideră că în anumite situații, când se constată imposibilitatea persoanei amendate să achite amenda, aceasta să fie transformată în zile de muncă în folosul comunității prin hotărâre a Consilliului Local și nu doar a instanței.

Primarul a spus că a discutat despre această situația cu senatorul PSD de Suceava, Ovidiu Donțu, care urmează să elaboreze un proiect de lege în acest sens.

Donțu a declarat corespondentului MEDIAFAX că lucrează la o inițiativă legislativă în acest sens, dar că până la depunerea acesteia mai are de finalizat trei alte propuneri legislative, cum ar fi o reglementare privind înființarea parcurilor industriale.