„Echipajele Poliției Locale a Municipiului București au început identificarea cazurilor de conducători auto care, ignorând semnificația indicatoarelor rutiere, blochează căile de acces ale mijloacelor de transport în comun, împiedică intrarea ambulanțelor în unitățile de primiri urgențe ale spitalelor, îngreunează traficul sau pun în pericol siguranța trecătorilor. Acțiunea a avut ca rezultat, în primele ore de la debut, îndepărtarea a șapte autoturisme care fuseseră parcate în două stații de autobuz din zona Pieței Unirii, pe trecerile de pietoni ori la intrarea în unitățile de primiri urgențe ale spitalelor Floreasca sau Grigore Alexandrescu. Totodată, au mai fost ridicate alte autoturisme în apropierea Sălii Palatului acolo unde mai mulți conducători auto își parcaseră mașinile blocând circulația mijloacelor autobuzelor STB”, se aată într-un comunicat al Primăriei Capitaleii.
Primarul general, Gabriela Firea, susține că le-a solicitat celor de la Poliția Locală să ridice doar mașinile care blochează intrările în instituții sau pe trecerile de pietoni.
„Am solicitat Poliției Locale a Municipiului București ca acțiunea de ridicare să aibă un caracter preventiv și să se acționeze numai în situațiile în care se constată o flagrantă încălcare a regulilor referitoare la oprirea și staționarea neregulamentară. Mă refer aici la cazurile în care sunt blocate intrările la unitățile de primiri urgențe ale spitalelor, intrările în sediile instituțiilor publice, trecerile de pietoni sau locurile de parcare destinate exclusiv persoanelor cu dizabilități”, a precizat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.
Recuperarea unei mașini ridicate costă 500 de lei, iar la această sumă se adaugă și o amendă care poate depăși 700 de lei (5 puncte pentru staționare neregulamentară), astfel că suma totală maximă ce poate fi plătită de un șofer neglijent este de peste 1200 de lei.