Primele declarații ale lui Traian Băsescu: Eu nu apăr un scaun, apăr România. Prin acest referendum USL vrea să-și legitimeze reflexele totalitare

Primele declarații ale lui Traian Băsescu: Eu nu apăr un scaun, apăr România. Prin acest referendum USL vrea să-și legitimeze reflexele totalitare
Publicat: 11/07/2012, 22:40
Actualizat: 17/08/2012, 21:29

Președintele suspendat Traian Băsescu le-a cerut „românilor cinstiți” să-l ajute la referendum, susținând că tot ce a făcut USL până acum a fost „necinstit” și încearcă ca pe 29 iulie „să-și legitimeze reflexele totalitare”.

„Nu este cinstit ceea ce a făcut USL, să ai ca obiectiv acapararea integrală a instituțiilor statului și punerea lor la dispoziția partidului. Prin acest referendum USL vrea să-și legitimeze reflexele totalitare. Ei au rămas ancorați în modul de a guverna din vremea lui Iliescu și Năstase”, a spus Băsescu.

DISCURSUL LUI TRAIAN BĂSESCU A FOST TRANSMIS LIVE DE GÂNDUL – VEZI DISCURSUL ȘI COMENTARIILE LUI CRISTIAN TUDOR POPESCU ȘI FLORIN NEGRUȚIU.

URMĂREȘTE MAI JOS LIVE TEXT:

  • Primul lucru pe care vreau să-l comunic în această campanie care va avea ca finalitate referendumul din 29 iulie: Eu nu apăr un scaun. Am de apărat România Europeană, pe care am început să o construiesc cu instituțiile statului și cu românii acum opt ani. Nu apăr scaunul, ci apăr România.
  • N-aș vrea ca în urma acestui referendum ca România să facă pași înapoi. În ultimele două săptămâni vă pot spune că România a făcut mulți pași înapoi din punct de vedere al credibilității. Nu este cinstit ceea ce a făcut USL, să ai ca obiectiv acapararea integrală a instituțiilor statului și punerea lor la dispoziția partidului.
  • Prin acest referendum USL vrea să-și legitimeze reflexele totalitare. Ei au rămas ancorați în modul de a guverna din vremea lui Iliescu și Năstase.
  • Nu este cinstit să pui un președinte care a fost ales de două ori și după 8 ani de mandat și trei ani de criză să-i ceri să obțină 50 la sută din voturi. Totuși sunt convins că românii nu vor participa la acest mod de a face politică și cer celor care mă sprijină să mă susțină în referendum. Misiunea mea, chiar dacă imposibilă, este să câștig.
  • Referitor la acțiunile guvernului, ele nu sunt cinstite și românii nu pot accepta.
  • După domnul Ponta și MAI nu sunt români cei un milion de oameni cetățeni români din Spania și Italia, nici cei din Franța sau Germania. Românii nu vor participa la un lucru necinstit, sancționându-i pe cei care vor să fure chiar și un referendum.
  • Dacă a vrut să-l pună pe președintele României în fața unei exigențe care este greu de îndeplinit de un președinte care a trecut prin opt ani de mandat, să o facă cinstit, fără să împiedice șansa minimă pe care o am.
  • Fac un apel la guvern să fie cinstit pentru că românii nu-i vor accepta pe cei necinstiți. Am văzut astăzi că Ponta a mutat necinstea la Bruxelles, că acolo sunt oameni cu cvare discută ca în PSD.
  • Vă spun care sunt soluțiile ca domnul Ponta să rezolve problema de necinste pe care o are cu condițiile referendumului: acea ordonanță care stabilește alte condiții de referendum pentru președinte are un mecanism foarte simplu prin ordonanță de a o anula. Eu nu știu de ce trebuie să cheme parlamentul. Domnul Ponta încă mai crede că relația cu UE poate fi de tipul pe care îl avea PSD până în 2004. Astăzi a făcut cea mai mare greșeală încercând că pentru cele două ordonanțe ilegale trebuie să convoace parlamentul. Poate să le anuleze prin ordonanțe.
  • Domnul Ponta a rămas în epoca de până la 2004. România nu a mai mințit în străinătate din 2004.
  • Fac apel la domnul Ponta, Antonescu, Voiculescu, Hrebenciuc, Dragnea să fie cinstiți în relația cu românii.
  • Sunt convins că românii nu sunt ostili adevărului.
  • Nu știu dacă neapărat PDL va fi organizatorul mitingurilor.
  • Răzvan Ungureanu este un om pe care contez. Am încredere în el.
  • Eu am fost foarte convins că și opoziția trebuie să aibă un rol în exercitarea puterii. Când l-am desemnat pe Ponta: unu- România avea nevoie de stabilitate, doi – alianța care avea guvern condus de MRU și-a pierdut majoritatea. Am considerat că distanța scurtă până la legislative ar permite un exercițiu de coabitare. Oamenii necinstiți de tip Ponta nu l-a permis.
  • Nu am crezut că poate vinde stabilitatea țării pentru a-și crea condiții pentru acapararea instituțiilor.
  • USL e o structură politică neevoluată.
  • Aș vrea să vă imaginați ce se întâmpla dacă pierd acest referendum. Ce credibilitate vor avea Antonescu și Ponta mergând la Bruxelles. Cum ar arăta România la Bruxelles cu un premier plagiator și un președinte interimar care a neglijat interesul statului.
  • Am vorbit cu foarte mulți șefi de stat din UE, nu a fost inițiativa mea și de fiecare dat le-am spus : vom rezolva singuri.

Președintele Traian Băsescu s-a instalat, marți, la sediul de campanie la scurt timp după ce a părăsit Palatul Cotroceni, odată cu începerea interimatului lui Crin Antonescu.

Centrul de comandă al președintelui suspendat, până la data de 29 iulie când are loc referendumul, se află în imediata apropiere a sediului din care a coordonat campania pentru referendumul din 2007. De altfel, Traian Băsescu a intenționat să folosească același sediu de campanie, însă acesta nu a fost disponibil.

Marți, Traian Băsescu a plecat la un moment dat din sediu, la volanul Daciei sale Logan, și s-a întors cu mai multe pungi cu piersici și sticle cu apă. El le-a scos din portbagaj și le-a oferit jurnaliștilor strânși în stradă, în fața sediului.

Miercuri, Traian Băsescu le-a oferit jurnaliștilor după umbrele sub care să se adăpostească de soare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un tsunami uriaș s-ar putea produce în Marea Mediterană până în 2030. Experții au avertizat...
Celebrul Ureche a tăvălit-o pe jurnalistă! Scandal într-un club din București! Au intervenit bodyguarzii, a...
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat...
Un copil pierdut acum 28 de ani într-o gară chineză și adoptat în Olanda începe...
TOP 20 sexy vedete care au arătat tot! S-au încurcat în…pantalonașii buclucași!
Până la ce vârstă ar trebui să trăiești pentru a te bucura de întreaga contribuție...
Tânăr bătut și băgat cu forța în portbagaj de cinci rude. Agresorii au altă variantă...
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 8 iulie. Ce temperaturi vom...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Publicație britanică, despre Dacia Duster: Nu e mastodont electric de 400 CP...
Companiile Leonardo din Italia şi Rheinmetall din Germania vor să construiască cel mai puternic tanc...
Forme CIUDATE, observate în atmosfera superioară a Pământului
Se poate rămâne imediat FĂRĂ PERMIS. Anunț venit astăzi, 7 IULIE: Prevederi imposibil de aplicat
Continuă scandalul la Saga Festival. Niki Minaj și-a anulat și ea prestația la concert
Grasu XXL, în lacrimi pe scena de la Neversea 2024. Artistul a reușit cu greu...
Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe...
Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu...
Motivul pentru care Nicki Minaj și-a anulat concertul de la Saga Festival: "Trebuie să mă...
BANCUL ZILEI. Bulă la ora de Anatomie. Profesoara: – Bulă, ce este coloana vertebrală?
„Celulele timpului” din creier ar putea fi mai cruciale decât am crezut vreodată
×