Primele informații despre cazul care a șocat Piatra Neamț: și-a sufocat propriul copil cu mâinile goale

Publicat: 16 06. 2014, 15:58
Actualizat: 04 02. 2019, 13:41

Prim-procurorul adjunct al Parchetului Tribunalului Neamț, Virgil Cornea, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că a fost făcută necropsia în cazul tinerei și bebelușului acesteia găsiți decedați în boxa unui bloc din Piatra Neamț.

El a spus că în cazul femeii s-a stabilit că moartea nu a fost violentă și a fost provocată de șocul hemoragic, cu „retenție placentară” ca urmare a unei nașteri neasistate.

În cazul copilului, s-a stabilit că acesta a fost născut viu, la termen, și că moartea a fost violentă, posibil prin sufocare, iar pe corpul acestuia au fost identificate urme provocate, probabil, de către mamă, cu unghiile.

Sursa citată a mai arătat că asupra femeii se aflau cheile de la intrarea în boxă, iar lacătul era pus pe exterior, fără să fie închis, dar că această operațiune se putea face și din interior.

„Se continuă cercetările pentru stabilirea împrejurărilor în care s-au petrecut faptele”, a mai spus prim-procurorul adjunct al Parchetului Tribunalului Neamț, Virgil Cornea.

Femeia, în vârstă de 25 de ani, a fost găsită moartă, sâmbătă, într-o boxă din subsolul unui bloc din Piatra Neamț, alături de aceasta fiind descoperit și cadavrul bebelușului ei nou-născut.

Cadavrele celor doi au fost descoperite după ce prietenul tinerei, un bărbat de 34 ani din municipiu, a anunțat Poliția despre dispariția femeii.