La vânătoarea de comori din campus au participat 70 de tineri, studenți și elevi de liceu, care vor ajunge la universitatea gălățeană peste câțiva ani.
„Am organizat o vânătoare de comori, „treasure hunt”, cum este cunoscută de tineri, pentru descoperirea universității, a campusului. Tinerii care au ajuns recent la universitatea gălățeană sau cei care se pregătesc să vină fac mai ușor tranziția către mediul universitar. Participă aproximativ 70 de tineri, atât studenți ai universității, cât și liceeni care vor ajunge aici peste un an, doi”, a explicat, pentru Mediafax, organizatorul evenimentului Vânătoare de Comori în campusul studențesc, Marius Petica.
Indiciile pentru descoperirea comorii au fost ascunse în campus, atât în în clădiri, cât și afară, iar participanții au parcurs toate etapele până la descoperirea marii comori: bilete la teatru la Festivalul Național de Comedie de la Galați.
„Avem 13 locuri unde am ascuns diverse lucruri, sunt împrăștiate prin campus, sunt ascunse în centre de informare, în bibliotecă, în locuri din curte. Acolo sunt indicii către comoara vânată de toate echipele. Participanții primesc indicii, rezolvă ghicitori și trebuie să facă fotografii creative ca să dovedească faptul că au fost la fața locului. Marea comoară înseamnă bilete la teatru, dar avem și premii pentru echipele de pe locurile doi și trei, materiale personalizate cu numele și sigla universității”, a precizat Marius Petica.
Participanții la vânătoarea de comori s-au distrat și au aflat foarte multe secrete ale campusului studențesc.
„Este o experiență frumoasă, participăm la un joc frumos. Până acum am găsit indicii în laboratoare, pe o sculptură, în bibliotecă și afară. Este distractiv și totodată aflăm cum este în campus”, a explicat unul dintre participanții la concurs.
Vânătoarea de comori din campusul studențesc gălățean va fi organizată și anii următori, reprezentanții organizațiilor studențești intenționând să o transforme într-o tradiție a Universității Dunărea de Jos din Galați.