Prima pagină » Știri » Primul laborator de scenaristică se deschide la București pe 18 noiembrie 2013. Cine sunt profesorii

Primul laborator de scenaristică se deschide la București pe 18 noiembrie 2013. Cine sunt profesorii

Bucharest Script Lab, un curs susținut de Gareth Brookes care se adresează scenariștilor de film și televiziune ce vor să se perfecționeze în acest domeniu, dar și celor care intenționează să deprindă această meserie, va avea loc în perioada 18 noiembrie 2013 - 31 ianuarie 2014.

„Avem o idee de scenariu. Cum o folosim?”, la această întrebare vor găsi răspuns cei care vor participa, începând cu 18 noiembrie, la Bucharest Script Lab, un curs susținut de Gareth Brookes care se adresează scenariștilor de film și televiziune ce vor să se perfecționeze în acest domeniu, dar și celor care intenționează să deprindă această meserie.

Cursul se va desfășura în perioada 18 noiembrie 2013 – 31 ianuarie 2014, la București, la sediul Asociației Scenariștilor Români din strada Pitar Moș nr. 19.

Principala condiție este ca participanții să aibă deja o idee, o premisă sau un scenariu de film de ficțiune, idee pe care o vor dezvolta în cele două luni și jumătate de curs. Laboratorul are menirea de a îi învăța pe participanți lucrul în echipă și caracteristicile acestuia: brainstorming, inovație, originalitate. Scopul laboratorului este să îi determine pe participanți să aprofundeze abilitățile deja deprinse.

Cursul este susținut în limba engleză de Gareth Brookes, scenarist și story editor cu o experiență de mai bine de 30 de ani în film și televiziune pentru companii precum Freemantle Media, Sony Pictures și, în prezent, pentru Media Pro Entertainment.

În fiecare săptămână, va fi organizată o sesiune specială, deschisă publicului, cu invitați, personalități consacrate în domeniul filmului, precum Nae Caranfil și Cătălin Mitulescu.

Cursul este interactiv și fiecare dintre participanți va putea avea în portofoliu, la finalul celor două luni, un dosar de prezentare pentru potențiali producători sau regizori, precum și un scenariu final pentru proiectul său.

Numărul maxim de participanți la curs este de 15 persoane. Nu există limită de vârstă, iar taxa de participare este de 200 de lei și include accesul la sesiunile speciale.

Persoanele interesate pot descărca formularul de înscriere accesând site-ul www.asociatiascenaristilor.ro. Formularul de înscriere, împreună cu celelalte materiale (respectiv CV – de maxim 2 pagini, un sinopsis, cel cu care participantul vrea să intre în laborator – de maxim o pagină, dovada copyright-ului pe sinopsisul respectiv, o scrisoare de intenție – de maxim o pagină, scenariul – opțional, doar dacă există, plus dovada copyright-ului, un film anterior – opțional; de maxim 30 de minute) vor fi trimise în format pdf la adresa [email protected]. Data limită pentru depunerea materialelor este 10 noiembrie. Mai multe informații pot fi găsite pe site și pe pagina de Facebook a evenimentului.

Cine este Gareth Brookes

Scenarist britanic, Gareth Brooks lucrează în prezent atât în România, cât și în statele din zona Europei centrale și de est. Este scenarist, consultant în scrierea de scenarii și story analyst (consultant în conceperea poveștii care stă la baza unui scenariu), scenarist pentru seriale de televiziune, drame și polițiste. A adaptat, creat și participat la crearea a 12 seriale difuzate în prime time în mai multe țări din această regiune. De asemenea, Brookes conduce ateliere de scenaristică în zona Europei centrale și de est pentru compania Central European Media Enterprises (CME).

Este Associate Creative Manager (manager asociat pe parte de creație) la compania Harsany Media Ventures din București. Acordă independent consultanță pentru seriale de dramă dezvoltate de principalii furnizori de programe de televiziune și pentru companiile producătoare. Este producătorul unui serial interactiv pentru copii, script consultant (consultant scenariu) și coscenarist pentru o comedie de animație cu Kolectivstudio din București.

Asociația Scenariștilor din România (ASCER) s-a lansat în urmă cu un an, scopul ei fiind de a aduce cele mai bune povești pe marile ecrane, prin încurajarea, asistarea, motivarea, stimularea, informarea și protejarea, pe parcursul procesului creativ, a scriitorilor de scenarii, indiferent de formarea profesională de bază pe care aceștia o dețin. Asociația Scenariștilor din România (ASCER) își propune să reprezinte drepturile celor care scriu filme, să le ofere oportunități de a-și vedea scripturile transformate în imagini.

 

Autor

Citește și