Primul oraș din România în care toți elevii claselor III-VII au primit tablete și internet gratuit
Potrivit unui comunicat de presă trimis, luni, de Primăria Blaj, toate școlile din oraș au primit, în total 1.150 de tablete cu abonament la internet inclus.
„Toți elevii cuprinși în clasele III-VII (inclusiv) din școlile blăjene au primit tablete conectate la internet, în cadrul unui proiect pilot implementat de Primăria și Consiliul Local Blaj începând cu luna octombrie 2017. În acest sens, toate școlile din Blaj au primit un total de 1.150 de tablete cu abonament la internet, acestea fiind distribuite sau urmând a fi distribuite elevilor incluși în acest program”, se arată în comunicat.
Autoritățile locale anunță că, în funcție de succesul acestui proiect, de tablete cu internet ar putea beneficia toți elevii din învățământul preuniversitar blăjean.
„Fiecare tabletă va fi însoțită de un abonament de internet cu un trafic de 4GB/lună, suma de bani pentru costurile acestora urmând a fi alocată de Primăria Blaj tuturor școlilor din oraș, acestea fiind deținătoarele tabletelor și abonamentelor. Fiecare elev va primi tableta în custodie, pentru o perioadă de doi ani de zile, după care acestea vor fi restituite școlii. Dacă elevul respectiv se încadrează în continuare în acest program, va mai primi, pentru încă doi ani, o altă tabletă. De menționat este faptul că în caz de pierdere sau înstrăinare a tabletei, școala poate solicita operatorului de date mobile blocarea dispozitivul respectiv”, potrivit sursei citate.
Primăria Blaj a mai transmis că tabletele vor fi extrem de folositoare elevilor din Blaj în procesul educațional, în condițiile în care există materii la care programa este disponibilă pe site-ul ministerului de profil, cu aplicabilitate practică.
„În plus, tableta, pe care elevul o duce acasă, va fi utilă și pentru părinți, care vor putea afla informații privind evoluția școlară a copilului”, se mai arată în comunicat.
Primarul din Blaj, Gheorghe Valentin Rotar, a declarat că proiectul a fost pus în practică în urma unor discuții cu cadrele didactice.
„Este un proiect pilot pe care îl implementăm la Blaj, pus în practică în urma unor discuții avute cu cadrele didactice din oraș și cu reprezentanții școlilor, care s-au pronunțat asupra oportunității unui asemenea demers. Dacă acest proiect va fi implementat cu succes, atunci vom extinde acest program la toate clasele din învățământul preuniversitar din Blaj. Consider că este o investiție în copiii noștri, o obligație morală a noastră, iar această formă de susținere a învățământului blăjean este în conformitate cu standardele impuse de tehnologia actuală”, a afirmat Gheorghe Valentin Rotar.