PRIMUL SONDAJ care apare după conflictul Dragnea-Tudose. Câți români ar vota PSD dacă ar fi alegeri duminică. SURPRIZA de pe locul 2

Publicat: 17 01. 2018, 20:10

Conform sondajului, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, PSD ar câștiga din nou  cu 42%, o diferență de aproximativ 3 procente față de procentul obținut în decembrie 2016. Social-democrații au scăzut un procent în intenția de vot față de sondajul realizat de CURS în noiembrie 2017. 

Cei de la PNL au o evoluție pozitivă, arată sursa citată, înregistrând și cea mai mare creștere dintre partidele parlamentare: 27% acum, față de 20% cât au obținut la parlamentarele din 2016. Din noiembrie până acum, însă, partidul a stagnat, rămânând la același scor. 

Și cei de ALDE au câștigat mai mulți susținători în ultima perioadă, arată tot sondajul CURS realizat pentru știripesurse.ro. Astfel, Alianța condusă de Călin Popescu Tăriceanu a urcat de la 6% la 9%, față de cele mai recente alegeri parlamentare, dar a rămas la același procent comparativ cu luna noiembrie a anului trecut, când a fost realizat un studiu asemănător. 

În scădere masivă față de scrutinul parlamentar se află USR (5%, comparativ cu 9% cât au câștigat în decembrie 2016), în timp de PMP ar rămâne la puțin peste 5%, iar UDMR la 6%. În sondaj au fost incluse și Platforma România 100 condusă de Dacian Cioloș, dar și Partidul Pro România al lui Victor Ponta, ambele cotate la 2%. 

Studiul a arătat, însă, o plajă mare a alegătorilor nehotărâți, doar 57% dintre respondenți având o anume opțiune politică. 

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1068 de respondenți în perioada 3-10 ianuarie 2018 și are o marjă de eroare de +/-3%.