Prințul Harry a dezvăluit câți talibani a trebuit să ucidă în Afganistan. Cu ce își compara victimele

Publicat: 05 01. 2023, 19:46
Actualizat: 05 01. 2023, 19:47
Sursă Foto - Telegraph.co.uk

Prințul Harry continuă seria dezvăluirilor incendiare în cartea sa autobiografică ”Spare” (Rezervă), unde și-a amintit și despre participarea sa activă la misiunile militare britanice din Afganistan.

Astfel încât, pe lângă subiectele aprinse legate de viața familială și relația tensionată cu familia regală, Harry a vorbit în premieră despre numărul de luptători talibani pe care i-a ucis personal în perioada petrecută în Afganistan, unde a mers atât în ​​2007-2008, cât și în 2012.

Prințul Harry a declarat că a omorât 25 de talibani, scriind că nu se gândea la cei uciși „ca la oameni”, ci ca la „piese de șah” pe care le scotea de pe tablă.

Prințul Harry nu se „simte în siguranță” când vizitează Marea Britanie

„Nu este un număr care să mă umple de satisfacție, dar nici nu mi-e rușine”, a declarat Harry, potrivit Telegraph.

Este pentru prima dată când Ducele de Sussex discută despre numărul de luptători talibani pe care i-a ucis în timpul serviciului său militar.

Prințul a fost considerat mult timp o țintă teroristă, nu numai datorită statutului său regal, ci și datorită celor două desfășurări ale sale în Afganistan, care l-au făcut o țintă pentru grupurile teroriste islamiste.

De asemenea, avocatul său a spus că „nu se simte în siguranță” atunci când se află în Marea Britanie, motiv pentru care a cerut protecție pentru el și soția sa.