Probe din biocidele Hexi Pharma, analizate la Institutul Cantacuzino

Publicat: 17 05. 2016, 13:08

Mai multe probe prelevate din dezinfectanții Hexi Pharma folosiți în spitalele unde analizele inițiale au ieșit neconforme vor fi duse, marți după-amiază, de către echipe de polițiști de la Direcția de Investigare a Criminalității Economie la un laborator din cadrul Institutului Cantacuzino din Capitală, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX.

Potrivit acestora, acțiunea a fost dispusă de către procurorii care instrumentează dosarul penal de la Parchetul General. Astfel, specialiștii de la Institutul Cantacuzino urmează să facă mai multe teste iar apoi, în perioada următoare, să se pronunțe pe conținutul și tipul substanțelor din probele trimise de anchetatori.

Reprezentanții Parchetului General au precizat, marți dimineață, că în dosarul Hexi Pharma au fost dispuse două expertize asupra produselor dezinfectante.

„Procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus efectuarea a două constatări tehnico-științifice asupra produselor Hexi Pharma”, se transmite într-un comunicat de presă al parchetului.

Produsele biocide Hexi Pharma prezintă diferențe în concentrații între valoarea declarată și cea măsurată, arată primele teste oficiale anunțate de secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Victor Strâmbu, acesta precizând că produsele vor fi retrase, iar compania a fost amendată cu 40.000 lei.

Până la acest moment, în dosarul de la Parchetul General a fost pusă sub urmărire penală compania Hexi Pharma pentru „participație improprie la infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor”.