Procurorul general, despre cazul Iorgulescu: Viața a demonstrat că nimeni nu poate să fugă de răspunderea penală

Publicat: 24 09. 2019, 10:54

This browser does not support the video element.

„Am vorbit cu colegii de la Parchetul Tribunalului Capitalei. Starea dânsului este una foarte precară de sănătate. Procurorul nu putea împiedica, nu aveam nicio pârghie să împiedicăm scoaterea nu lui din țară, transferul la o altă unitate spitalicească, unde familia a considerat că este îngrijit mai bine”, a declarat Bogdan Licu.

Procurorul general interimar a mai subliniat că nu puteau fi dispuse măsuri preventive „într-o astfel de situație și în acest caz. Reprezentanții Spitalului Elias din Capitală, unde a fost internat până luni Mario Iorgulescu nu au transmis încă informare oficială cu privire la transferul tânărului în străinătate.

Întrebat dacă Mario Iorgulescu ar putea, prin transferul în altă țară, să fugă de răspunderea penală, Bogdan Licu a răspuns: „Viața ne-a demonstrat că în societatea de azi nimeni nu poate să fugă de răspunderea penală. Poate doar să facă puțină condiție fizică”.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au anunțat oficial, luni, că Mario Iorgulescu este urmărit penal pentru ucidere din culpă și conducerea sub influența alcoolului, subliniind că ancheta penală continuă, chiar dacă tânărul a fost transferat la o clinică din străinătate.