Procurorul general, despre președinții de CJ anchetați: Nu există inculpați care să laude organele judiciare
„Aceste persoane la care faceți referire, dincolo de calitatea dumnealor de oameni politici sau de politicieni, sunt inculpați. Noi vorbim, în procesele penale, despre inculpați și vă asigur că nu există inculpați aflați în proceduri judiciare care să laude organele judiciare pentru munca serioasă pe care au depus-o și pentru efortul depus și pentru realizările în domeniul dovedirii infracțiunilor”, a spus Nițu.
Procurorul șef al Parchetului instanței supreme a subliniat, în același context, că anchetatorii nu instrumentează dosare penale în funcție de apartenența politică a celor vizați în acestea.
„Noi nu facem dosare penale și nici nu avem voie să facem dosare penale având drept criteriu a fi politician sau nu sau apartenența la un partid politic. Noi vorbim despre inculpați și, atunci când vorbim despre inculpați, nu ne așteptăm ca vreun inculpat (…) să felicite organele judiciare și să mulțumescă pentru faptul că le-au demonstrat vinovăția”, a declarat Tiberiu Nițu.
Printre cei mai vehemenți acuzatori ai organelor de anchetă se numără președintele Consiliului Județean (CJ) Constanța, Nicușor Constantinescu, pe numele căruia DNA a deschis, recent, un nou dosar, de abuz în serviciu.
Întrebat, în 28 martie, de ce crede că i-a fost deschis acest dosar, Constantinescu a spus că 2014 este an electoral, iar el este client „de serviciu” al procurorilor. Președintele CJ Constanța a acuzat, cu același prilej, „inchiziția publică” instituită, în opinia lui, „de 10 ani, în regimul Băsescu”.
Ulterior, la scurt timp după reținerea primarului Constanței, Radu Mazăre, Nicușor Constantinescu a postat un mesaj pe Facebook intitulat „Apel către prietenii români!”, în care acuza modul în care a fost „umilit și batjocorit de poliția politică DNA”, precum și „circul” și „abuzurile” începute în cazul său și continuate și în cazul lui Mazăre.