Prima pagină » Știri » Procurorul ieșean Daniel Horodniceanu, propus la șefia DIICOT

Procurorul ieșean Daniel Horodniceanu, propus la șefia DIICOT

Ministrul Justiției îl propune ca șef al DIICOT pe procurorul Daniel Constantin Horodniceanu, șeful DIICOT Iași.

Propunerea ministrului Justiției, Robert Cazanciuc, pentru funcția de procuror șef al DIICOT, este Daniel Constantin Horodniceanu, șeful DIICOT Iași. Funcția de conducere a DIICOT este vacantă, după destituirea Alinei Bica, trimisă în judecată pentru abuz în serviciu și urmărită penal într-un alt dosar privind restituiri ilegale făcute pe vremea când ea activa în comisia de despăgubiri de la ANRP.

Foto: 7est.ro

Horodniceanu este procuror de 16 ani și de 6 ani se află în funcții de conducere. El conduce DIICOT Iași din 2012, mai deținând această funcție și în perioada 2006-2009. Horodniceanu este formator la Institutul Național al Magistraturii în probleme de etică și deontologie profesională a magistratului, formator în domeniul ascultării copilului în cadrul procedurilor judiciare, precum și în domeniul protecției victimelor infracțiunilor de violență și trafic de persoane, conform Ministerului Justiției.

În 2009, un caz care a captat atenția presei și a fost coordonat de Horodniceanu a fost destructurarea unei rețele de contrabandă de usturoi.

„În cadrul dialogului cu ministrul justiției, domnul procuror Daniel Constantin Horodniceanu a identificat și prezentat obiective și măsuri clare și pragmatice privind eficientizarea activității structurii, dovedind abilități de organizare, comunicare, spirit de echipă și viziune strategică asupra direcțiilor de dezvoltare a DIICOT”, conform unui comunicat al Ministerului Justiției.

În cursa pentru conducerea DIICOT au rămas, înainte de selecția finală, Giorgiana Hosu, procurorul șef adjunct al DIICOT, care asigură conducerea interimară a instituției, Nicolae Lupulescu, procuror militar șef adjunct secție în cadrul Secției de combatere a infracțiunilor de corupție săvârșite de militari, din Direcția Națională Anticorupție, Adrian Glugă, procuror șef al DIICOT Craiova, Ioana-Bogdana Albani, procuror șef în cadrul Serviciului de prevenire și combatere a criminalității informatice, de la Structura centrală a DIICOT, Cătălin-Laurențiu Borcoman, șeful DIICOT Brașov și Daniel-Constantin Horodniceanu, procurorul șef al DIICOT Iași.

Numirea șefului DIICOT se face de către președintele României, la propunerea ministrului Justiției, cu avizul CSM, dintre procurorii care au o vechime mai mare de 10 ani. Mandatul său poate fi reînnoit o singură dată și are durata de 3 ani.

 

Citește și