Prima pagină » Știri » Procurorul Tomiță Neagu, eliberat după zece luni de arest preventiv

Procurorul Tomiță Neagu, eliberat după zece luni de arest preventiv

Procurorul Tomiță Neagu, eliberat după zece luni de arest preventiv
Fostul prim-procuror al Parchetului Judecătoriei Cornetu Tomiță Neagu va fi pus în libertate, după aproximativ zece luni de arest preventiv, a decis, luni, instanța supremă, care a respins recursul procurorilor DNA față de punerea în libertate hotărâtă de Curtea de Apel București.

Fostul prim-procuror al Parchetului Judecătoriei Cornetu Tomiță Neagu va fi pus în libertate, după aproximativ zece luni de arest preventiv, a decis, luni, instanța supremă, care a respins recursul procurorilor DNA față de punerea în libertate hotărâtă de Curtea de Apel București.

În 28 noiembrie, Curtea de Apel a admis cererea lui Neagu de liberare provizorie sub control judiciar.

Decizia a fost atacată cu recurs de Direcția Națională Anticorupție (DNA), acesta fiind respins, luni, de instanța supremă.

Fost prim-procuror al Parchetului Judecătoriei Cornetu,Tomiță Neagu este acuzat că ar fi primit un teren drept mită în schimbul rezolvării favorabile a unor dosare ale primarului din Jilava, Adrian Mladin.

El a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție, în același dosar fiind deferiți justiției soția lui Neagu, Olimpia Neagu, ofițer specialist din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor, procurorul Dumitru Vlad, care lucra la Parchetul de pe lângă Tribunalul București la data comiterii faptelor, avocatul Adrian Richartt Zamfirachi, de la Baroul București, suspendat din funcție, și Ovidiu Szasz.

În perioada 2009-2010, susține DNA, în calitate de prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, Tomiță Neagu, cu complicitatea soției, a avocatului Zamfirachi și a lui Szasz, a pretins, a primit și a acceptat, de la o persoană denunțătoare (primarul Adrian Mladin – n.r.), cu titlu de mită, mai multe bunuri pentru a fi soluționate dosarele penale, aflate în lucru pe rolul unității de parchet pe care o conducea, în care denunțătorul era cercetat în calitate de primar sau dosare constituite ca urmare a sesizărilor formulate de denunțător.

Astfel, potrivit procurorilor, Tomiță Neagu și soția sa Neagu Olimpia au primit un teren intravilan de 1.000 de o mie de metri pătrați, un sejur de aproape 3.300 de euro la Beverly Hills și un televizor de 8.300 de lei.

Un alt teren, învecinat cu cel primit de soții Neagu și cu aceeași suprafață, a revenit avocatului Zamfirachi, a mai precizat DNA.

Și procurorul Dumitru Vlad a acceptat de la primarul Mladin un teren, tot de 1.000 de metri pătrați, situat lângă primele două, acesta fiindu-i oferit, potrivit DNA, pentru a soluționa, în mod favorabil edilului, un dosar penal constituit ca urmare a unei plângeri formulate de acesta. Pentru a disimula adevărata proveniență a acestui terenului, plătit în realitate de denunțător, procurorul s-a folosit de o persoană interpusă, mai precis de mama sa, Vlad (Rădulescu) Niculina, care a semnat contractul de vânzare-cumpărare.

În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra bunurilor mobile și imobile ale inculpaților Neagu Tomiță Ionuț, Neagu Olimpia, Vlad Dumitru Cătălin și Zamfirachi Adrian Richartt.

În acest dosar, Tomiță Neagu a fost arestat preventiv la 24 ianuarie, în timp ce Olimpia Neagu, Dumitru Vlad, Adrian Richartt Zamfirachi și Ovidiu Szasz au primit interdicție de a părăsi țara.

Dosarul este judecat la Curtea de Apel București.

Citește și