În vremurile acestea, tot mai mulți români caută soluții pentru a-și duce traiul zilnic. Și cum toate produsele s-au scumpit considerabil, oamenii preferă să cumpere și alimente mai ieftine, însă nu neapărat sănătoase.
Mezelurile ieftine sunt unele dintre cele mai toxice alimente.
Sunt ieftine, toxice şi milioane de români le cumpără zilnic și le pun în frigidere pentru a fi consumate cât mai rapid.
Cercetătorii au făcut o descoperire şocantă legată de acest produs alimentar, mai precis, mezelurile sunt pline de nitrați.
Aspectul mezelurilor este dat, în mare parte, de făina de soia sau de amidonul de cartofi, care au chiar 40% din compoziţia unui parizer ieftin sau a unui salam, scrie eva.ro.
Restul sunt fosfaţi, nitriţi, nitraţi, arome sintetice şi coloranţi, multă sare şi multă apă.
Sarea în cantităţi mari împiedică absorbţia calciului în corp, îmbătrâneşte pielea şi determină apariţia cearcănelor şi a pungilor sub ochi.
Aceşti aditivi care ajută la conservarea cărnii au fost asociaţi cu un risc crescut de a face cancer la stomac.