Prima pagină » Coronavirus » Prof. dr. Dorel Săndesc: „O campanie de vaccinare trebuie să fie onestă”

Prof. dr. Dorel Săndesc: „O campanie de vaccinare trebuie să fie onestă”

Prof. dr. Dorel Săndesc: „O campanie de vaccinare trebuie să fie onestă”
Prof. dr. Dorel Săndesc: „O campanie de vaccinare trebuie să fie onestă” / Sursă FOTO: Pixabay - Caracter Ilustrativ

Profesorul doctor Dorel Săndesc este de părere că „ocampanie de vaccinare trebuie să fie onestă şi trebuie să pună, în mod firesc, în balanţă, argumentele pro şi contra”. Într-o intervenție la Antena3, medicul a spus că nu crede „că o campanie triumfalistă, care prezintă totul în roz şi care prezintă vaccinul ca şi soluţia perfectă are şanse să ajungă la oameni”.

Campania nu trebuie să se asemene cu una electorală

Potrivit profesorului Săndesc, campania de vaccinare trebuie să fie onestă, fiind necesară o delimitare de campaniile electorale, deoarece „în campaniile electorale se exagerează, chiar se minte cu un scop unic: oamenii să se ducă să voteze”.

„O campanie de vaccinare trebuie să fie onestă şi trebuie să pună, în mod firesc, în balanţă, argumentele pro şi contra. Nu cred că o campanie triumfalistă, care prezintă totul în roz şi care prezintă vaccinul ca şi soluţia perfectă are şanse să ajungă la oameni.

Mă gândeam câtă nevoie este de oameni în această campanie pentru că există o structură atât de diversă în societate şi mesajele unui doctor, unui om de ştiinţă, unui om de cultură nu ajung la toţi oamenii şi de multe ori artiştii, oamenii din alte domenii, ar putea să influenţeze foarte mult decizia acestor oameni.

Campania nu poate fi de tip campanie electorală pentru că în campaniile electorale se exagerează, chiar se minte cu un scop unic: oamenii să se ducă să voteze.

O campanie de vaccinare trebuie să fie una total onestă şi trebuie să arătăm exact şi să ne răspundem întrebărilor noastre. Una din întrebările fireşt este dacă există aceste efecte secundar şi dacă pot fi severe. Iar răspunsul este da. Există efecte potenţial severe, ele sunt foarte rare, dar pot să apară pentru că anticorpii atacă şi ale structuri ale organismului, nu doar virusul.

Dar trebuie pus în balanţă şi alt adevăr foarte important. Şi în cursul bolii, aceste efecte secundare, complicaţii ale bolii, apar şi apar cu o frecvenţă mai mare şi o severitate mai mare.

Am văzut numeroase cazuri de boală COVID, care pe lângă boala în sine care atacă plămânii, a determinat paralizii. Şi oamenii au paralizat sau chiar au decedat din cauza acestor complicaţii”, a spus medicul Dorel Săndesc.

Radu Cristian ... vezi toate articolele

Citește și