Prima pagină » Știri » Profesoara care a criticat-o pe Gabriela Firea pentru implicarea în activitatea școlară a lansat un manual de clasa a V-a

Profesoara care a criticat-o pe Gabriela Firea pentru implicarea în activitatea școlară a lansat un manual de clasa a V-a

Profesoara care a criticat-o pe Gabriela Firea pentru implicarea în activitatea școlară a lansat un manual de clasa a V-a
Cristina Tunegaru, profesoara de limba română care a criticat sistemul de învățământ și a vorbit despre amestecul pe care Primăria Capitalei și, implicit, primarul Gabriela Firea, îl au în activitatea școlară, a lansat un manual gratuit de clasa a V-a, pe care îl poate descărca orice elev. Aceasta propune, în paginile manualului, „cărți despre copii minunați, care nu renunță la visele lor, deși întâmpină multe piedici".

„În ultimele săptămâni am muncit mult și cu drag la un manual de limba română pentru clasa a V-a care respectă noua programă. Vreau să-l distribui gratuit tuturor copiilor și profesorilor, pentru că nu știm când și dacă problema manualelor va fi rezolvată.

Am atașat mai jos un manuscris al manualului. Îl puteți folosi ca atare și vă rog să îmi trimiteți toate recomandările, sugestiile, corecturile necesare. Mi-ar fi foarte util și un pic de sprijin pe partea grafică. Rezultatul final va fi un manual gratuit, sub licență deschisă”, a scris Cristina Tunegaru pe Facebook. 

Printre autorii propuși de aceasta se numără Gellu Naum, Mircea Sântimbreanu, Ion Creangă, Alexandru Mitru, Constantin Chiriță, Lucian Blaga, dar și povești despre Minioni. 

Manualul poate fi descărcat AICI

Anul trecut, profesoara de limba română se ”autodenunța” pe Facebook, scriind că nu respectă programa școlară și că nu predă elevilor Creangă sau Eminescu, dar citesc cu plăcere împreună Arghezi sau ”Cartea junglei” ori ”Micul prinț”. 

Ministrul Educației, Liviu Pop, a declarat că, în primele două luni, elevii din clasa a cincea nu vor avea manuale școlare, ci îndrumare, deoarece contestațiile la licitația pentru aceste manuale nu au fost soluționate din cauza unui demnitar din Ministerul Educației.

„Lucrăm la soluții. Săptămâna viitoare fac informarea în Guvern. va trebui să luăm niște decizii la nivel de minister, pentru că sunt părtași la neregulile din licitații. Mai pe românește, toate manualele cu excepția clasei a cincea sunt deja în școli. La clasa a cincea pentru primele două luni avem souția de rezervă, cu îndrumarele pentru fiecare elev, în așa fel încât, odată cu finalizarea contestațiilor pe care editurile le-au făcut, să integrăm manualele în timpul anului școlar”, a declarat ministrul Educației, Liviu Pop.

În locul manualelor, ministerul Educației a lansat „Compendiul introductiv pentru gimnaziu- clasa a V-a”, conceput ca înlocuitor al manualelor. Acesta cuprinde cele 14 discipline pentru care încă nu există manuale și este gândit pentru primele opt săptămâni ale anului școlar.