Prima pagină » Știri » Profesorii care refuză să predea online riscă sancțiuni drastice! Inspectoratul Școlar București: Se poate ajunge la desfacerea contractului de muncă

Profesorii care refuză să predea online riscă sancțiuni drastice! Inspectoratul Școlar București: Se poate ajunge la desfacerea contractului de muncă

Profesorii care refuză să predea online riscă sancțiuni drastice! Inspectoratul Școlar București: Se poate ajunge la desfacerea contractului de muncă

Profesorii care refuză să le predea elevilor în online, își pot pierde locul de muncă, avertizează Inspectoratul Școlar București. În condițiile în care tot mai multe unități de învățământ trec la scenariul roșu, care presupune desfășurarea procesului didactic în mediul online, refuzul profesorilor față de această modalitate de lucru nu este permis. 

„Se vor supune toate situațiile acestea spre analiză și se vor aplica măsurile legale. Se poate ajunge până la comisia de disciplină, și în urma analizei situației și motivelor pentru care acești profesori refuză să continue învățarea de acasă, se poate ajunge la sancțiuni drastice, până la desfacerea contractului de muncă”, a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar București, Roxana Cercel, la EuropaFm.

Inspectorii școlari anunță controale în București

Inspectorii școlari din Capitală încep controalele pentru a vedea dacă profesorii utilizează platformele educaționale puse la dispoziție gratuit de Google și Microsoft, pentru a-și exercita obligațiile de cadre didactice, în condiții speciale de pandemie. De astăzi, încă nouă școli bucureștene intră în scenariul roșu de predare-învățare. 

În luna septembrie premierul Orban a subliniat faptul că toate cadrele didactice trebuie să învețe să predea în mediul online, în contextul pandemiei de coronavirus: „Asta este obligaţia cadrului didactic, de a transmite cunoştinţele copiilor fie în clasă, fie online”, a declarat prim-ministrul.

Situația scenariilor la școlile din țară

Potrivit ultimei informări a Ministerului Educației 581 de unități de învățământ din țară se află în Scenariul 3 și 4535 în scenariul 2.

–  12.540 de unități de învățământ în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

– 4.535 de unități de învățământ în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

– 581 de unități de învățământ în Scenariul 3 (S3) implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online. Menționăm că dintre cele 581 de unități aflate în această situație, numai 139 de unități de învățământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate. Diferența de 442 de unități de învățământ rezultă ca urmare a ratei de incidență a cazurilor din localitatea în care funcționează și/sau a infrastructurii școlare/școli în care se execută diverse lucrări de reabilitare.

 

 

Autor

Citește și