PROGNOZA METEO, 16 iunie 2020. Instabilitate atmosferică accentuată, în cea mai mare parte a țării
Prognoza meteo de marți, 16 iunie, arată o instabilitatea atmosferică accentuată în cea mai mare parte a țării, dar în special în sud, în centru și în zonele montane.
Vor fi perioade cu înnorări, averse, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, vijelii și grindină.
Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor fi însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 28 de grade Celsius, în Maramureș, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 și 19 grade Celsius.
Prognoza meteo în București, pe 16 iunie
Și în Capitală vremea rămâne, în general, instabilă. Vor fi înnorări temporar accentuate și se vor semnala averse, posibil moderate cantitativ, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, potrivit stirimeteo.com.
Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade Celsius, iar cea minimă va fi de 15-16 grade Celsius.
Când scăpăm ploi și de vremea neplăcută. Prognoza meteo, valabilă până la începutul lunii iulie
Vremea o să își revină, la sfârșitul săptămânii, și revenim de la temperaturi normale pentru această perioadă. În plus, ploile se retrag în zilele următoare, după valurile succesive de alerte meteo și coduri galbene sau portocalii de furtuni și averse.
Pentru majoritatea regiunilor, prognoza meteo pe două săptămâni, publicată luni de ANM, este încurajatoare, mai ales pentru a doua parte a intervalului (sfârșitul lunii iunie).
Va avea loc un proces de încălzire, iar în intervalul 23 – 28 iunie valorile diurne de temperatură vor fi, în medie, de 27…28 de grade, normale pentru final de iunie.
Meteorologii au explicat că vremea cu care ne confruntăm în prezent în România, cu ploi, furtuni şi grindină, nu este ceva neobişnuit în această perioadă a anului. Ei spun că ne aflăm în toiul unui sezon de fenomene severe, care se manifestă în Europa.
Cu toate acestea, situaţia nu este una complet normală, întrucât studiile arată o creştere a frecvenţei şi intensităţii fenomenelor meteo în ultimii ani.