Potrivit prognozei meteo de vineri, 25 septembrie 2020, vremea va fi în continuare caldă, dar cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate și vor fi averse și descărcări electrice, ziua, pe arii restrânse, mai ales la munte, iar noaptea, local, îndeosebi în vestul, sud-vestul și, parțial, centrul țării.
Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, iar temporar și în restul teritoriului, dar cu precădere în regiunile vestice și estice, potrivit stirimeteo.com.
Temperaturile maxime se vor încadra între 22 de grade Celsius, în nordul litoralului, și 32 de grade Celsius, în Lunca Dunării. Valorile minime vor fi cuprinse între 10 și 19 grade Celsius.
În Capitală, vremea se va menține caldă, iar cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat.
Temperatura maximă va fi de 30-31 de grade Celsius, iar cea minimă de 16-18 grade Celsius.
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis luni, 21 septembrie, prognoza pentru următoarele două săptămâni, în toate regiunile țării, valabilă până pe 4 octombrie.
În perioada 21-26 septembrie valorile termice se vor situa peste mediile multianuale, cu maxime la nivelul zonei între 16 și 18 grade și minime tot mai ridicate, ce se vor apropia de 10 grade.
Vremea se va răci după acest interval, iar pentru finalul lunii sunt prognozate maxime, în medie de 10 grade și minime de 2…4 grade.
În primele zile ale lunii octombrie se întrevede un proces de încălzire, ce va însemna o creștere a valorilor maxime spre 14 grade și minime în medie de 4…6 grade.
După 23 septembrie se vor semnala ploi, pe arii mai extinse în perioada 26 – 29 septembrie când și cantitățile de apă vor fi local însemnate cantitativ.
Potrivit ANM, până pe 18 octombrie, temperaturile vor fi mai ridicate față de cele normale pentru această perioadă. Dar, chiar și în aceste condiții, regiunile nu vor fi ferite de precipitații.
Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată.
Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016.