Prognoza meteo pentru perioada 4-17 noiembrie. ANM anunță vreme caldă până în 14

Prognoza meteo pentru perioada 4-17 noiembrie. ANM anunță vreme caldă până în 14
Publicat: 04/11/2019, 13:48

BANAT

În cea mai mare parte a intervalului, valorile de temperatură se vor situa peste normele climatologic specifice în prima jumătate a lunii noiembrie. Astfel, maximele diurne se vor încadra, în medie, între 15 și 18 grade, cu valori chiar mai ridicate în data de 5 noiembrie. Abaterea pozitivă a valorilor minime față de normalul perioadei va fi semnificativă, acestea urmând a se încadra între 8 și 13 grade, mediat regional. O ușoară răcire a vremii este estimată a se produce după data de 13 noiembrie, însă cel mai probabil va rămâne mai caldă decât în mod obișnuit. Probabilitatea pentru ploi (temporar mai însemnate cantitativ) va ridicată pe tot parcursul celor două săptămâni de prognoză.

CRIȘANA

În mare parte a intervalului de prognoză, valorile de temperatură se vor situa peste normele climatologice specifice în prima jumătate a lunii noiembrie, deși vor avea variații ușoare de la o zi la alta. Astfel, maximele diurne se vor încadra între 14 și 18 grade, cu valori chiar mai ridicate în data de 5 noiembrie. Valorile minime de temperatură vor înregistra o abatere pozitivă semnificativă față de normalul perioadei și se vor încadra între 6 și 12 grade, mediat regional. O ușoară răcire a vremii este estimată după data de 13 noiembrie. Probabilitatea pentru ploi va fi ridicată, în special în prima săptămână

TRANSILVANIA

În cea mai mare parte a intervalului, valorile de temperatură, deși cu unele variații de la o zi la alta, se vor situa peste normele climatologic specifice în prima jumătate a lunii noiembrie. Astfel, maximele diurne se vor încadra, în medie, între 15 și 19 grade. Abaterea pozitivă a valorilor minime față de normalul perioadei va fi semnificativă, acestea urmând a se încadra între 5 și 9 grade, mediat regional. O ușoară răcire a vremii este estimată a se produce după data de 13 noiembrie, însă cel mai probabil va rămâne mai caldă decât în mod obișnuit. Probabilitatea pentru ploi -cu caracter local și temporar- va fi ridicată pe tot parcursul perioadei, dar în special în prima săptămână de prognoză.

MARAMUREȘ

Regimul termic va fi caracterizat în mare parte a intervalului de valori peste normele climatologic specifice în prima jumătate a lunii noiembrie. Astfel, maximele diurne se vor încadra în medie între 14 și 18 grade. Abaterea pozitivă a valorilor minime față de normalul perioadei va fi semnificativă, acestea urmând a se încadra între 6 și 11 grade, mediat regional. O ușoară răcire a vremii este estimată după data de 14 noiembrie, dar temperaturile se vor menține cel mai probabil peste mediile multianuale. Probabilitatea pentru ploi (temporar însemnate cantitativ) va ridicată pe tot parcursul
celor două săptămâni de prognoză.

MOLDOVA

În cea mai mare parte a intervalului, regimul temperaturii aerului va fi caracterizat de valori cu mult mai ridicate decât ar fi normal în prima jumătate a lunii noiembrie. Astfel, maximele diurne se vor încadra, în medie, între 16 și 20 de grade, cu valori mai scăzute în jurul datei de 7 noiembrie. Abaterea pozitivă a valorilor minime față de normalul perioadei va fi semnificativă, acestea urmând a se încadra între 6 și 10 grade, mediat regional. O răcire a vremii este estimată a se produce după data de 14 noiembrie, însă, cel mai probabil, temperaturile vor fi apropiate sau ușor peste mediile multianuale. Regimul pluviometric va fi deficitar. Ploi slabe, cu caracter local și temporar, se vor semnala cu probabilitate mai mare în perioada 7-8 noiembrie și spre sfârșitul intervalului de
referință.

DOBROGEA

Vremea mult mai caldă decât în mod obișnuit se va menține în cea mai mare parte a intervalului. Astfel, maximele diurne se vor încadra între 16 și 22 de grade, iar valorile nocturne vor fi de 9…15 grade, mediat regional. După data de 14 noiembrie, este estimată o scădere a temperaturilor, însă cel mai probabil acestea vor fi apropiate sau ușor peste cele climatologic specifice perioadei.
Regimul pluviometric va fi unul deficitar, probabilitatea de apariție a ploilor fiind mai ridicată doar spre finalul celor două săptămâni de prognoză.

MUNTENIA

În cea mai mare parte a intervalului, valorile de temperatură se vor situa cu mult peste cele normale în prima jumătate a lunii noiembrie, cu până la 8…12 grade peste mediile multianuale. Astfel, maximele diurne se vor încadra între 18 și 23 de grade, iar minimele între 6 și 12 grade. O răcire este estimată a se produce după data de 14 noiembrie, însă cel mai probabil vremea va rămâne ușor mai caldă decât în mod obișnuit. Probabilitatea pentru ploi cu caracter local și temporar va fi mai ridicată după data de 9 noiembrie, însă regimul pluviometric va fi deficitar pentru mare parte a regiunii.

OLTENIA

În cea mai mare parte a intervalului, valorile de temperatură, deși cu unele variații de la o zi la alta, se vor situa peste normele climatologic specifice în prima jumătate a lunii noiembrie. Astfel, maximele diurne se vor încadra între 16 și 21 de grade. Abaterea pozitivă a valorilor minime față de normalul perioadei va fi semnificativă, acestea urmând a se încadra între 8 și 12 grade, mediat regional. O răcire a vremii este estimată a se produce după data de 14 noiembrie, însă, cel mai probabil, temperaturile vor rămâne în general ușor peste mediile multianuale. Probabilitatea pentru ploi (temporar mai însemnate cantitativ) va ridicată pe tot parcursul celor două săptămâni de prognoză

LA MUNTE

Vremea va fi mult mai caldă decât în mod obișnuit în prima jumătate a lunii noiembrie. Vor fi valori pozitive de temperatură atât ziua, cât și noaptea, exceptând crestele cele mai înalte, unde vor fi posibile minime sub pragul de îngheț. Astfel, ziua vor fi valori termice, în medie, între 5 și 13 grade, iar noaptea între 1 și 7 grade. După data de 14 noiembrie, este estimată o scădere a temperaturilor, însă cel mai probabil acestea vor fi apropiate sau încă ușor peste cele climatologic specifice perioadei. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în special în prima parte a intervalului de referință.

Tags:

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul băiatului mort în Spitalul din Târgu Jiu: Noi informații contrazic apărarea chirurgului de gardă
Vrăji în casa lui Silviu Prigoană?! Adriana Bahmuțeanu rupe tăcerea: „Mihaela și menajera se acuză…”
S-a despărțit cuplul anului din tenisul mondial. Gestul rusoaicei Anna Kalinskaya, după ce Jannik Sinner...
Putea fi salvat adolescentul care a murit așteptând o ambulanța? Chirurg pediatru: „Nu mai e...
Văduva lui Silviu Prigoană îi dă replica Adrianei Bahmuțeanu: "Copiii nu vor să o vadă:...
Pe cea mai mică insulă locuită din lume încap doar o casă și un copac:...
Ucraina se pregătește să arunce în luptă brigada de soldați antrenată în Franța, dotată cu...
Dublă lovitură pentru familia lui Silviu Prigoană! A suferit un AVC atunci când a auzit...
Câte ore pe noapte trebuie să dormim, de fapt, potrivit medicului nutriționist Mihaela Bilic
Vremea 18 noiembrie - 16 decembrie 2024. Mai cald la început de săptămână, apoi răcire....
Văduva lui Silviu Prigoană, declarații bombă după decesul omului de afaceri
Cutremur puternic în Turcia, astăzi. Ce magnitudine a avut seismul și care sunt zonele afectate
Avem testamentul lui Silviu Prigoană. Ce primesc Adriana Bahmuțeanu și celelalte foste soții
Ce indică scurgerile aflate sub mașină? Probleme mai puțin știute
Ministrul de Externe din Ucraina susţine „pacea prin forţă” într-un mesaj către Marco Rubio
GENIUL matematician, forțat să se CASTREZE chimic pentru că...
Anunț de ultimă oră despre Elena Udrea. Ce a decis Instanța. Răsturnare de situație
Niciun român n-a mai fost acolo. Adelina Pestrițu, destinație exclusivistă de ziua soțului
Primele declarații ale Mihaelei Botezatu după moartea lui Silviu Prigoană. Ce se întâmplă cu fiii:...
Jake Paul, șocat de gestul adversarului său, Mike Tyson: "Trebuie să mă ciupesc Tocmai am...
BANCUL ZILEI. Ardeleanul: – Domnule doctor, m-o tot durut capul şi mi-o zis cineva că...
Surprinzător: câinii mai inteligenți au creierul mai mic!