Programul „Rabla – taxi” | Schimb dur de replici între Firea și un consilier PNL: Serviciul de taxi este „o activitate de tip mafiot”

Publicat: 17 09. 2019, 12:49

„Serviciul de taxi din București este o rușine. Când vin oamenii în București, acest serviciu este o rușine. Nu ați făcut nimic în trei ani pentru a îmbunătăți acest serviciu. (…) Din punctul meu de vedere este o activitate de tip mafiot. Aș vota acest proiect dacă ar fi pentru mașini hibrid sau electrice”, a spus Ciprian Ciucu în ședința CGMB de marți.

În replică, primarul general, Gabriela Firea, i-a răspuns lui Ciucu, precizând că în mandatul ei s-a votat un regulament în premieră pentru serviciul de taxi.

„Mă acuzați că nu am făcut nimic în acest sens. Dar eu știu că eu am propus și CGMB a votat un regulament în premieră, inspirat din țările europene. Zilnic se fac controale și se dau amenzi celor care nu respectă regulamentul”, a precizat Gabriela Firea.

Schimbul de replici a avut loc în contextul în care Consiliul General al Municipiului București a aprobat, marți, un proiect care prevede acordarea, de la 1 ianuarie 2020, a 3.000 de eco-vouchere, în valoare de 15.000 mii de lei fiecare, pentru taximetriștii care își casează autoturismele poluante.