Proiect de 2,5 milioane de euro pentru promovarea Defileului Dunării. Cum vor localnicii să atragă mai mulți turiști în Clisura Dunării

Publicat: 02 09. 2012, 12:31
Actualizat: 21 03. 2019, 13:21

Primarii mai multor comune situate în Defileul Dunării s-au întâlnit sâmbătă pentru a discuta despre implementarea unui proiect în valoare de 2,5 milioane de euro menit să revigoreze turismul din acea regiune, informează Agerpres.

Proiectul „Grupul de activitate locală – Clisura Dunării” își propune atragerea unui număr însemnat de turiști în numeroasele porturi de agrement situate pe porțiunea de circa 150 de kilometri cunoscută pe plan local drept „clisură a Dunării”.

Localnicii le propun turiștilor o serie de târguri cu produse tradiționale, festivaluri culturale, precum și oportunitatea de a vizita Parcul Național Porțile de Fier și vestigiile istorice din regiune.

Primarul comunei Sivnița, Nicolae Curtici, a precizat că edilii comunelor riverane Dunării, respectiv Berzasca, Sichevița, Gârnic, Coronini, Eșelnița și Dubova, s-au întâlnit pentru a prezenta primele activități de promovare a proiectului.

‘Este un proiect ambițios, care își propune valorificarea economică și culturală a oportunităților oferite de fluviul Dunărea, de monumentele istorice și naturale ale ariilor protejate din Parcul Natural Porțile de Fier și ale Parcului Național Domogled-Valea Cernei. Am stabilit, după un model italian, fiecare localitate, pe tot parcursul anului, să ofere turiștilor cât mai multe atracții culturale și chiar culinare’, a declarat Curici pentru sursa citată.

Proiectul este finanțat din fonduri guvernamentale și europene.