Proiectul de acordare a titlului de cetățean de onoare lui Cornel Dinu, retras și publicat corect: „legendă a clubului Dinamo”, nu „antrenor principal la Steaua”
Direcția „Cultură, Învățământ, Turism” din cadrul Primăriei Capitalei a transmis, luni, că regretă greșeala apăruta în documentația Proiectului de hotărâre prin care, în ședința Consiliului General al Capitalei, de joi, 14 noiembrie, se propune acordarea titlului de cetățean de onoare al Municipiului București lui Cornel Dinu.
„Proiectul a fost retras de pe site-ul instituției și va fi republicat în varianta actualizată”, au transmis reprezentanții Primăriei Capitalei.
Totodată, Direcția de Cultură din cadrul Primăriei Capitalei și-a cerut scuze lui Cornel Dinu, „o glorie a fotbalului românesc, dar și fanilor echipei din Șoseaua Ștefan cel Mare”.
„Legenda a clubului Dinamo București, pentru care a jucat și antrenat, având 454 de meciuri în Liga 1 și 53 de goluri marcate, dar și căpitan și antrenor al echipei naționale, de numele lui Cornel Dinu se leagă multe momente de bucurie ale fanilor sportului cu balonul rotund”, au mai transmis reprezentanții Primăriei Capitalei.
În varianta inițială a referatului de aprobare din proiectul de hotărâre se vorbea despre Cornel Dinu ca fiind „antrenor principal la Steaua București”.
„Corneliu Constantin Dinu (n 2 august 1948, Târgoviște), cunoscut sub numele de Cornel Dinu, este un fost jucător și antrenor de fotbal român. A fost antrenor principal la Steaua București, apoi a mai antrenat CS Târgoviște, ASA Târgu Mureș, Oțelul Galați U Cluj și FC Olt și a fost selecționer a echipei naționale de fotbal al României în campania de calificare la Campionatul Mondial de Fotbal 1994, drept pentru care a și fost decorat cu Ordinul Meritul Sportiv clasa a III-a”, se arata în raportul inițial de aprobare semnat de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.
Ulterior, în raportul de specialitate, cei din Primărie precizează că Dinu a „debutat la echipa din orașul național, Metalul Târgoviște. La seniori a jucat numai pentru Dinamo București, având 454 de meciuri în Liga I și 53 de goluri marcate. A fost mulți ani căpitanul echipei naționale, pentru care a jucat de 75 de ori și a marcat 7 goluri. A fost titular în echipa României la Campionatul Mondial de Fotbal 1970″.