Proiectul de modificare a codurilor va fi refăcut cu introducerea pragului pentru abuzul în serviciu

Publicat: 09 06. 2017, 14:03
Actualizat: 26 03. 2019, 07:05

„Îmi doresc să se întâmple la ministerul Justiției, să puneți în acord deciziile Curții Consttuționale cu Codul Penal și Codul de Procedură Penală. Așa cum știm cu toții, a avut loc o dezbatere la nivel național în ultimele luni, avem și o decizie a Curții Constituționale dată în urmă cu câteva zile, de care trebuie să ținem cont, să vedem care e procedura rapidă prin care ținem cont și de această decizie a CCR care este obligatorie. De aceea, am decis să retragem azi de pe ordinea de zi proiectul inițial care nu ținea cont de această decizie a CCR, să așteptăm publicarea acestei decizii și după aceea printr-un proces transpartent, cât se poate de larg, să venim cu următorul proiect”, a anunțat Sorin Grindeanu, la începutul ședinței de Guvern.

Și ministrul Justiției, Tudorel Toader, a completat că instituția așteaptă publicarea motivării deciziei CCR, astfel încât proiectul să poată fi pus în acord.

CCR a respins, marți, ca inadmisibilă, excepția de neconstituționalitate privind lipsa unei limite a prejudiciului pentru abuzul în serviciu, ridicată de Bombonica Prodana, fosta soție a liderului PSD Liviu Dragnea, în dosarul în care acesta este judecat pentru instigare la abuz în serviciu.

În schimb, Curtea Supremă a arătat că sarcina de a reglementa valoarea pagubei revine Parlamentului.