Promisiunea primăriei pentru noul spital metropolitan. Când va fi gata lucrarea
„În momentul de față am terminat studiul de prefezabilitate și am început demersurile pentru PUZ, și sperăm că va fi votat de către consilierii generali undeva în luna mai. Construcția în aceea zonă va începe în octombrie 2019, iar acest spital va avea un număr de 1.015 paturi, plus 100 de paturi la primiri urgențe. Aici vor și vor fi relocate trei spitale. Toată investiția va fi suportată de Primrăria Sectorului 1, iar după calculele noastre va fi în jur de 300 de milioane de euro, dar poate să și depășească. Sperăm ca în 4-5 ani să se termine”, a declarat, luni, primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, care a mai precizat că va preda acest spital „la cheie” Ministerului Sănătății.
Potrivit reprezentanților Primăriei Sectorului 1, noul spital va avea 37 de săli de operație, 60 de linii de gardă, o maternitate, două heliporturi și 7,2 hectare de teren. Aici vor fi relocate Spitalul Floreasca, Spitalul de Arși precum și Institutul Național pentru Sănătatea mamei și Copilului, „Alessandrescu-Rusescu”.
„În afară de salarii, medicii au nevoie și de un loc de mncă civilizat. Este extraordinar că primăria finanțează integral construcația acestui spital și dotarea cu echipamente medicale. De ce trebuie relocate cele trei spitale? Floreasca este într-un spațiu închis, nu mai poate fi extins, iar circuitele funcționale sunt greu de obținut în acest moment. Mai mult, aparținătorii care vin la Floreasca nu au loc de parcare, nu au loc să se miște în jurul spitalului. Floreasca preia în jur de 350 de urgențe pe 24 de ore, la un număr de 34 de posturi, iar timpii de așteptare sunt foarte mari și de acolo apar nemulțumiri”, a declarat și ministrul Sănătății, Sorina Pintea.
În afară de acest spital, autoritățile locale vor să mai construiască și Spitalul Metropolitan, în Piepra, tot cu o investiție de 300 de milioane de euro. De asemenea, primăriile din București vor să mai construiască alte 2 spitale, în sectoarele 3 și 6.