Prima pagină » Știri » Proprietarul Tehnologica Radion, trimis în judecată în dosarul cu un prejudiciu de 100 milioane de euro

Proprietarul Tehnologica Radion, trimis în judecată în dosarul cu un prejudiciu de 100 milioane de euro

Proprietarul Tehnologica Radion, trimis în judecată în dosarul cu un prejudiciu de 100 milioane de euro
Proprietarul Tehnologica Radion, trimis în judecată în dosarul cu un prejudiciu de 100 milioane de euro

Procurorii au finalizat cercetările în dosarul de evaziune fiscală și spălare de bani în care a fost arestat preventiv Theodor Berna.

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de Parchetul Curții de Apel Ploiești, în acest dosar anchetatorii au dispus trimiterea în judecată a lui Theodor Berna, aflat în stare de arest preventiv, și a inculpaților Mirela Fodor, Ana Rotundu, Valentin Rarincă, Coca Tănase, Viorel Mirică și Ervin-Silviu Lupu, cercetați sub control judiciar.

În același dosar au fost trimise în judecată mai multe firme controlate de Theodor Berna. Astfel, în dosar au fost inculpate SC Tehnologica Radion SRL, SC Temix Construct SRL, SC Proiect Alfa Capital Constrcut SRL și SC Teloxim Con SRL, sub acuzațiile de evaziune fiscală și spălare de bani.

Valoarea prejudiciului cauzat bugetului de stat din comiterea infracțiunii de evaziune fiscală este de 111.007.553 lei, iar din săvârșirea infracțiunii de spălare de bani, de 395.785.691 lei, precizează procurorii de la Parchetul Curții de Apel Ploiești.

În acest dosar, pentru recuperarea prejudiciului, procurorii au pus sechestru asigurator pe bunurile lui Theodor Berna și a firmelor Tehnologica Radion SRL și Teloxim Con SRL.

Dosarul va fi judecat la Tribunalul Prahova.

Proprietarul Tehnologica Radion, omul de afaceri Theodor Berna, a fost arestat preventiv în 19 august, de Tribunalul Prahova, într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani, cu un prejudiciu de peste 100 de milioane de euro.

Instanța arăta, în motivarea deciziei de arestare, obținută de MEDIAFAX, că Theodor Berna a folosit fraudulos propria societate comercială pentru a-și însuși bani obținuți din simulări de tranzacții imobiliare sau din evazionarea bugetului statului, avea un mod ingenios și complex de săvârșire a infracțiunilor și a atras în lanțul comercial fictiv mai multe firme și persoane.

Tehnologica Radion a câștigat de-a lungul timpului mai multe contracte cu statul. Astfel, potrivit datelor ZF, constructorul a câștigat numai în 2009 și 2010 contracte de achiziții publice de 386 de milioane de euro. Printre principalele contracte câștigate de-a lungul timpului de Tehnologica Radion se numără cele de reabilitare și întreținere de străzi sau drumuri în partea de sud a țării, în județe precum Ilfov, Giurgiu sau Dolj.

Autor