Prima pagină » Știri » PROPUNERE. Venitul Minim Vital pentru toți românii afectați de pandemie! Cine a venit cu ideea

PROPUNERE. Venitul Minim Vital pentru toți românii afectați de pandemie! Cine a venit cu ideea

PROPUNERE. Venitul Minim Vital pentru toți românii afectați de pandemie! Cine a venit cu ideea

Liderul Pro România, Victor Ponta, vine cu o propunere similară celei din Spania și își dorește impunerea așa numitului VENIT MINIM VITAL pentru toți românii afectați de criza coronavirusului.

„ProRomania sustine introducerea Venitului Minim Vital pentru toti romanii afectati de Criza !

Doar asa putem sa fim din nou un POPOR / si sa ii ajutam pe cei afectati sa isi revina / si sa sprijinim firmele romanesti prin utilizarea acestor bani! Asa cum face Spania – si cum fac multe tari europene!

https://www.facebook.com/750689868285972/posts/3276566929031574/

Suntem ProRomania – si tinem doar cu Romania!”, scrie Victor Ponta.

Spania, prima ţară din Europa care și-a propus să ofere un venit minim universal

Spania și-a propus acordarea unui venit minim universal (UBI) „cât mai curând posibil” pentru a atenua impactul pe care noul coronavirus îl are asupra economiei, a declarat ministrul Finanţelor din Spania.

Ministrul Nadia Calvino a declarat la începutul lunii aprilie că planul de a acorda un venit minim universal urmăreşte să ajute familiile în timpul pandemiei, dar ea a spus că dorinţa guvernului este cea de a transforma UBI într-un „instrument structural şi permanent”.

UBI este o plată necondiţionată, regulată, făcută fiecărui cetăţean de către stat. Suma de bani plătită fiecărei persoane poate fi diferită în funcţie de factori demografici, precum vârsta.

Iranul, prima țară din lume carea a introdus un venit minim universal

Iranul este singura ţară din lume care a introdus un program UBI în 2011. Alte ţări au testat, însă, acest sistem de plăţi pentru grupuri relativ mici de persoane sau pentru perioade scurte de timp.

Cel mai important program UBI din lume a avut loc în Finlanda şi s-a încheiat în februarie 2019, după doi ani. În această perioadă, finlandezii aflaţi în şomaj au primit lunar 560 de euro. Cercetătorii care au condus experimentul au descoperit că destinatarii erau mai fericiţi şi mai sănătoşi, dar nu aveau mai multe şanse să îşi găsească un loc de muncă.

Spania este a doua cea mai grav afectată ţară de pandemia de COVID-19, având 135.032 de cazuri pozitive şi 13.055 de decese.

Premierul Pedro Sanchez a declarat în weekend că nu se ia în calcul ridicarea restricţiilor până în 26 aprilie.

Autor

Citește și