Prima pagină » Știri » PROSPORT 25 – 2013. Mihai Covaliu, scrimerul de aur al României: „Talentul fără muncă nu aduce performanță pe termen lung”

PROSPORT 25 – 2013. Mihai Covaliu, scrimerul de aur al României: „Talentul fără muncă nu aduce performanță pe termen lung”

PROSPORT 25 – 2013. Mihai Covaliu, scrimerul de aur al României: „Talentul fără muncă nu aduce performanță pe termen lung”

Mihai Covaliu, actualul președinte al COSR, a fost inclus, în 2013, în Hall of Fame-ul scrimei de către Federația Internațională a acestui sport. Covaliu a devenit primul scrimer român medaliat la două ediții diferite ale Jocurilor Olimpice.

A devenit primul scrimer român medaliat la două ediții diferite ale Jocurilor Olimpice, în proba de sabie masculin individual: aur la Sydney 2000 și bronz la Beijing 2008.

După Jocurile Olimpice din 2008, s-a retras din activitatea competiţională, devenind antrenorul lotului naţional de sabie.

Mihai Covaliu, scrimerul de aur al României

Sub îndrumarea sa, România a câştigat argintul la Europenele din 2009, de la Plovdiv, apoi aurul la Campionatele Mondiale din Antalya, Rareş Dumitrescu obţinând argintul la proba individuală.

La Mondialele din 2010, de la Paris, Cosmin Hănceanu şi echipa României au obţinut medalia de argint, pentru ca la Jocurile Olimpice de Vară de la Londra, 2012, echipa României să termine pe locul al doilea.

Pentru a putea viziona interviul cu Mihai covaliu, apasă aici.

A ales scrima, nu fotbalul

Mihai Covaliu a ales scrima la vârsta de 9 ani, în detrimentul fotbalului, sport pe care îl începuse cu doi ani înainte, poveştile lui Dumas călăuzindu-l pe un drum care avea să fie de poveste.

Campion mondial în 2005 la Leipzig, campion european în 2006, la Izmir și multiplu campion național, Mihai Covaliu este în prezent președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, după ce între 2013 și 2016 a fost președintele Federației Române de Scrimă.

În anul 2000, la Sydney, sabia românească obţinea, prin Mihai Covaliu, primul titlu olimpic din istorie.

Plecat la Antipozi cu ambiţii mari, tânărul sabrer român, născut la Braşov, avea să furnizeze o mare surpriză, reuşind să-l elimine în drumul său spre medalia de aur pe principalul favorit al probei, francezul Damien Touya.

Victoria reuşită, în sferturi, în faţa campionului mondial şi a medaliatului cu bronz de la Atlanta, i-a deschis calea spre cel mai măreț vis, acela de a deveni cel mai bun.

Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri ... vezi toate articolele

Citește și