Italia a ridicat restricțiile de circulație și prostituatele românce au ieșit din nou la muncă. Acestea sunt dotate însă cu măsuri de protecție anti-covid, precum măștile, gelul dezinfectant și termoscannerele.
„În această dimineață am numărat în total zece femei, aceleași prezente înainte de impunerea restricțiilor. În general sunt românce, sau fete venite din estul Europei care își scot corpul la vânzare pentru câțiva euro.”, susține Antonio Loconte, un jurnalist al cotidianului quotidianoitaliano.com, citat de Digi24.ro.
„Jumătate dintre femei poartă mască și în geantă peste prezervative au una sau două sticle de gel dezinfectant”, scrie presa italiană.
Prostituatele sunt nevoite să lucreze pe stradă în timpul zilei, în timp ce, după ora 19.00, trebuie să primească clienți în apartamentele din Bari.
„Casa mea este la fel de curată precum o cameră de la hotel”, se laudă o prostituată româncă.
„Maria” dispune chiar și de termoscanner, pentru a lua temperatura corpului clientului care vine la ea.
Riscul contractării coronavirusului este mare în continuare: „Nu putem să stăm fără să muncim, viitorul nostru este în joc. Folosiți mereu prezervativul, masca și igienizați-vă mâinile înainte și după sex”, a recomandat „Maria”.
Din nefericire, nu toate prostituatele folosesc metode de protecție anti-covid și riscă să se infecteze.
O prostituată din România, care activa într-un bordel din Stuttgart, Germania, a primit ajutor de urgență, în contextul pandemiei de coronavirus, în valoare de 4.500 de euro, din partea statului german.
Femeia a rămas șomeră, după ce bordelurile s-au închis la jumătatea lunii martie, din cauza pandemiei de coronavirus, scrie presa germană. Antonia a povestit pentru jurnaliștii locali că a aplicat pentru ajutorul de urgență în cazul celor care au rămas șomeri în urma pandemiei.
Zeci de prostituate din Capitală, care obișnuiau să-și caute clienții pe stradă, au ajuns într-o situație disperată ca urmare a restricțiilor de circulație impuse de Ordonanțele Militare. Aceste femei, multe mame singure, au ajuns să primească ajutoare, din partea unei fundații care se ocupă, în general, de oamenii străzii.