O parte din actorii Teatrului Național București auprotestat, duminică seară, în fața instituției, între aceștia numărându-se Victor Rebengiuc, Mariana Mihuț, Marius Manole și Mihai Călin, care au cerut demisia ministrului Justiției, Tudorel Toader, și abrogarea OUG 7.
„Dacă lucrurile merg normal într-o țară, nu ai de ce săprotestezi. Totul merge din ce în ce în ce mai prost când vezi cu ochiul liber că răspund fără rușine, cu spatele tuturor intențiilor de bine pe care le comunică și Comisia de la Veneția și Uniunea Europeană, puțin le pasă. Ei fac tot ce știu ei să facă, adică de frica închisorii iau justiția în brațe să nu facă închisoare. Sper ca lucrurile să nu ramană așa”, a declarat Victor Rebngiuc, fiind aplaudat de colegii săi.
Laprotestul de pe treptele Teatrului Național București au participat și actorii Mariana Mihuț, Marius Manole și Mihai Călin.
Aceștia au avut pancarte cu mesajul „Toader demisia” și altele prin care cereau abrogarea OUG 7.
În paralel,protestatarii din Piața Victoriei au pornit, duminică seară, în marș spre Ministerul Justiției pentru a-i cere lui Tudorel Toader să abroge OUG pe legile justiției, dar și să demisioneze.
Mai multe persoane s-au aflat în Piața Victoriei, pentru a-și exprima nemulțumirea față de OUG 7 și Secția de anchetare a magistraților. Oamenii au spus că subiectele de pe agenda publică vizează doar deținuții și justiția, iar problemele importante sunt ignorate. După ce au scandat în Piață, aceștia au pornit în marș spre Ministerul Justiției pentru a cere demisia lui Tudorel Toader.
„Demisia”, „Tudorel, demisia” și „Justiție, nu corupție” sunt doar câteva dintre mesajele pe careprotestatarii le-au strigat în fața Ministerului Justiției.
Potrivit lui Marian Rădună (de la grupul Rezistența, unul dintre grupurile civice care au organizatprotestul), la manifestare s-au aflat peste 2.000 de oameni.
„De doi ani discutăm despre cum să scoatem oameni în pușcării și sunt alte probleme mai importante. Discutăm despre Guvern care legiferează, Parlament care anchetează, CCR guvernează. În schimb, în spitale, același lucru și nu se mai poate. E un ansamblu de nemulțumiri. Ei au alte priorități”, a spus un bărbat prezent la manifestare.