Protest al angajaților singurului penitenciar de femei din țară, de la Târgșor

Publicat: 06 10. 2016, 13:15
Actualizat: 02 10. 2018, 19:11

This browser does not support the video element.

Cei circa 50 de angajați ai Penitenciarului Târgșor care au protestat au scandat lozinci precum „Demisia”, „Jos Guvernul odios”, „Vrem respect” sau „Echitate”.

Protestatarii au declarat că vor condiții mai bune de muncă și salarii.

„Penitenciarul Târgșor funcționează la cota de avarie. Avem foarte multe ore suplimentare care nu mai pot fi recuperate și nici nu mai pot fi plătite. Probleme noastre le cunoașteți, sunt la nivel național: condiții de muncă impropii și neadecvate, lipsa mare de personal, etc. Noi nu putem acoperi toate secțiile cu personal specializat”, a declarat viceliderul Sindicatului „Equitas”, Arian Grigoroiu.

Sindicaliștii s-au plâns că angajații nu își pot lua concediile de odihnă pentru că nu există personal suficient.

„Orele suplimentare … vor rămâne oamenii cu ele. Este singurul Peniteciar de femei din țară. Ca unitatea să funcționeze bine, numărul de posturi este 440, iar noi avem acum prevăzute doar 249 de posturi, din care sunt ocupate 212. Oamenii se uzează, devin stresați și nu pot să-și mai efectueze normal serviciu”, a afirmat președintele Sindicatului Național al Lucrătorilor din Penitenciare, filiala Târgșor, Muja Chirca.

Protestul a durat aproximativ o oră și jumătate, fără ca activitatea din penitenciar să fie afectată.

Protestele angajaților din penitenciare vor continua până la soluționarea revendicărilor. Personalul continuă sa refuze sa efectueze ore suplimentare, iar săptămâna viitoare vor fi organizate alte proteste în fața penitenciarelor. Începând cu jumătatea lunii octombrie protestele se vor muta în fața Administrației Naționale a Penitenciarelor și a Ministerului Justiției.