Puiu Popoviciu, ELIBERAT la doar câteva ore de la reținerea sa la Londra. Ce l-a salvat, deocamdată, de închisoare

Puiu Popoviciu, ELIBERAT la doar câteva ore de la reținerea sa la Londra. Ce l-a salvat, deocamdată, de închisoare
Publicat: 14/08/2017, 18:27
Actualizat: 05/06/2018, 14:08
Surse judiciare au declarat, pentru agenția de presă MEDIAFAX, că omul de afaceri Gabriel Popoviciu a fost eliberat, luni, la Londra, după ce a plătit o cauțiune de 200.000 de lire sterline.
El a primit un mandat de supraveghere de 30 de zile, fiind obligat să poarte brățară electronică și să se prezinte trei zile pe săptămână la secția de poliție din Londra, potrivit sursei citate.
Eliberarea pe cauțiune a lui Gabriel Popoviciu vine după ce Poliția Română a transmis că omul de afaceri fusese reținut, tot luni, la Londra

„Inculpatul Popoviciu Gabriel a fost reținut în cursul acestei zile, de către London Metropolitan Police. Schimbul de date și informații a avut loc prin CCPI – Biroul Sirene. În prezent, se derulează procedura legala in astfel de situații. Poliția Română a informat Curtea de Apel București și Ministerul Justiției, instituții abilitate să se ocupe de extrădarea celui în cauză”, transmite Poliția Română.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, Puiu Popoviciu a fost condamnat la șapte ani de închisoare cu executare, însă până acum a fost de negăsit. Polițiștii l-au dat în urmărire națională, iar la scurt timp au cerut pe numele său și un mandat internațional de arestare.

Puiu Popoviciu nu se mai afla în România din luna iunie. Una dintre adresele sale este la Monaco. Polițiștii nu au stabilit, încă, unde anume vor continuă verificările la nivel internațional. Puiu Popoviciu urmează să fie adăugat în lista persoanelor urmărite.
În cazul în care se va constata că nu se află pe teritoriul României, Popoviciu va fi dat în urmărire internațională. În urmă cu o lună Puiu Popoviciu se afla la Londra, au precizat sursele citate.
Omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv, miercuri, la șapte ani de închisoare cu executare, pentru tranzacționarea la un preț subevaluat a unui teren de 224 de hectare de la Universitatea de Științe Agronomice București (USAMV).
Decizia a fost luată de judecătorii instanței supreme. Prin condamnarea aplicată, magistrații au redus pedeapsa primită de omul de afaceri, în primă instanță, la Curtea de Apel București, când a primit nouă ani de închisoare.
În același dosar a fost condamnat și fostul rector al Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, Ioan Niculae Alecu primind șase ani de închisoare pentru abuz în serviciu.
Ștefan Diaconescu, secretar științific și rector în cadrul USAMV București la data comiterii faptelor, a fost condamnat de instanța supremă, în același caz, la cinci ani de închisoare cu executare.
Magistrații au dispus și condamnare lui Ilie Cornel Șerban, fost director al Direcției Generale de Informații și Protecție Internă din MAI, la doi ani și șase luni de închisoare, dar și a lui Petru Daniel Pitcovici, fost șef al Diviziei Operațiuni din cadrul Direcției Generale Anticorupție, acesta din urmă primind doi ani de închisoare cu suspendare.
Andrei Mihai Bejenaru, administrator al uneia dintre firmele lui Popoviciu, a primit o pedeapsă de șase ani de închisoare.
Prin decizia de miercuri, judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus încetarea procesului penal împotriva lui Mihai Ion Florin Luican, fost prefect al Capitalei, și a Lizetei Minea, fost secretar la Primăria Sector 1, pentru că a intervenit prescripția în data de 30 mai 2016
Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) i-au trimis în judecată pe Gabriel Aurel Popoviciu pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată și continuată, precum și dare de mită, pe Ilie Cornel Șerban, director al Direcției Generale de Informații și Protecție Internă din MAI la data comiterii faptelor, și pe Petru Daniel Pitcovici, șef sal Diviziei Operațiuni din cadrul Direcției Generale Anticorupție la data comiterii faptelor, ambii fiind acuzați de complicitate la dare de mită și favorizarea infractorului.
În același dosar au fost judecați Ioan Niculae Alecu, rector al Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București (USAMV) la data comiterii faptelor, Ștefan Diaconescu, secretar științific și rector în cadrul USAMV București la data comiterii faptelor, ambii pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată și continuată, și Andrei Mihai Bejinaru, pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată și continuată.
Procurorii i-au mai trimis în judecată pentru abuz în serviciu contra intereselor publice pe Mihai Ion Florin Luican, prefect al Capitalei și președinte al Comisiei municipiului București de aplicare a Legii 1/2000 la data comiterii faptelor, Gabriel Răsvan Toader, secretar la Prefectura Capitalei și membru al Comisiei municipiului București de aplicare a Legii 1/2000 la data comiterii faptelor, Ioan Todiraș, viceprimar al Primăriei Sectorului 1 București la data comiterii faptelor, Lizeta Minea, secretar la Primăria Sector 1 și membru a subcomisiei de aplicare a Legii 1/2000 la data comiterii faptelor, și Gheorghe Petrulian, șef OCOOTA București și membru al Comisiei municipiului București de aplicare a Legii 1/2000.
Procurorii arată în rechizitoriul trimis instanței că, în perioada 2000 – 2004, Ioan Niculae Alecu, beneficiind de sprijinul interesat al lui Gabriel Aurel Popoviciu, „în baza unui contract încheiat cu încălcarea prevederilor legale”, a făcut posibilă aducerea unui teren de 224 hectare, aparținând domeniului public al statului, ca aport în natură la capitalul social al SC Băneasa Investments SA, societate controlată de Popoviciu.
Anchetatorii au mai stabilit că Popoviciu, în înțelegere cu rectorul Ioan Niculae Alecu, ar fi creat posibilitatea încheierii unui contract de asociere în participațiune în condiții nelegale, introducând în acest mecanism societatea SC Log Trans SA, devenită ulterior Băneasa Investments SA și pe Andrei Mihai Bejenaru, care ar fi acționat potrivit indicațiilor omului de afaceri. Potrivit contractului, trebuiau dezvoltate activități de pomicultură, viticultură, creșterea animalelor pe terenurile fermei Băneasa.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Liviu Dragnea face un anunț surprinzător. Candidatul pe care îl susține la scrutinul de duminică
Motivul real pentru care Silviu Prigoană și-a botezat primii copii Honorius, Silvius și Maximus
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
„Taxă pe țeavă” pentru cei care stau la bloc. Opaina: E o aberație colosală. Nu...
Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22...
Un instalator care făcea reparații într-o vilă a găsit 30 de kilograme de monede de...
Dmitri Medvedev, în culmea satisfacției, după atacul rusesc cu noua rachetă balistică: „Asta ați vrut?...
Nu e banc! Cu cât se vinde ciocolata Dubai la Târgul de Crăciun din Sibiu
Data la care intră pensiile pe card în decembrie 2024. Ce se întâmplă cu cei...
Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Se deschid treptat secțiile în...
De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită"....
Drumuri blocate, întârzieri pe calea ferată și aeroporturi, după ce vortexul polar a pus stăpânire...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Activitatea stațiilor ITP din toată țara este oprită! Avarie majoră a sistemului informatic RAR
Cooperare între compania cehă CZ şi compania românească Transcarpat Sportours International. Puşca de asalt CZ...
Structură ENIGMATICĂ găsită în jurul unei stele din afara galaxiei noastre
Doliu în România! A murit o legendă a țării. Era supranumit „Dumnezeu”
Oana Radu, obicei nociv. Ce obișnuia să facă atunci când ajungea la prieteni.
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate...
"Tata, nu!" Ultima discuție pe care Igor Cuciuc a avut-o cu Andreea, chiar înainte de...
Șocul dimineții pentru Mădălin Ionescu! Câinele familiei a evadat din curte. Ce s-a întâmplat cu...
Ce faci în weekendul 23-24 noiembrie. Ce nu trebuie să ratezi sub nicio formă când...
BANCUL ZILEI. Soacra către ginerele BULĂ: -Ce-o fi văzut fata mea la tine?
Femeile dorm mai puțin și se trezesc mai des decât bărbații