Puțini români știu acest lucru! Acestea sunt cele 8 legume pe care nu trebuie să le ții în frigider
Din dorința de a cumpăra mai multe produse odată, tindem să le punem în frigider pe toate. Însă nu orice legume neceistă o temperatură scăzută, iată despre ce legume este vorba.
Usturoiul: mucegăiește dacă nu este depozitat la temperatura camerei. Dacă pui usturoiul în frigider, vei observa și că unele căpățâni fac muguri, apăruți din cauza umezelii. Usturoiul rezistă chiar și 2 – 3 luni dacă este depozitat cum trebuie.
Ceapa: la fel ca la usturoi și aceastei legume îi priește într-un loc uscat și cu umbră. Ceapa este bogată în amidon și devine apoasă, înmugurește și mucegăiește dacă este lăsată în frigider. Dacă totuși ai folosit doar o jumătate dintr-o ceapă, poți lăsa restul în frigider într-un recipient închis ermetic, dar nu mai mult de 2 zile.
Cartofii normali/dulci: au mult amidon, care ajuns la temperaturi scăzute se transformă în zahăr. Nu ai vrea să mănânci un cartof proaspăt scos din frigider, deoarece zahărul îl face apos și fără gust. Ține cont și de faptul că orice cartof pus în frigider alterează în câteva zile și gustul celorlalte legume pe care le ai. Este de preferat să ți cartofii într-un sac de pânză, departe de lumina soarelui.
Vinetele: sunt foarte sensibile la rece, astfel că în mai puțin de 2 – 3 zile se strică. Nici căldura excesivă nu este bună pentru vinete, așa că este bine să le lași într-o cameră întunecată unde temperatura este între 15 – 20℃.
Roșiile: au o membrană care se deteriorează în frigider. De aceea, persoanele care pun roșiile în frigider observă că acestea se înmoaie foarte repede și nu mai au gust. Dacă ai prea multe roșii, noi îți recomandăm să le faci bulion sau să le folosești la cât mai multe rețete.
Fasolea verde: proaspătă oxidează și își pierde toate substanțele nutritive dacă o lași în frigider. În schimb, fasolea verde poate fi folosită tot anul dacă este opărită, iar apoi băgată la congelator. Înghețarea va încetini procesul de oxidare, astfel că fasolea verde rămâne la fel de proaspătă pentru multe luni.
Castraveții: au o coajă sensibilă care la temperaturi mai mici de 10℃ își pierde fermitatea și devine gălbuie. Totodată, frigul face ca apa din castraveți să iasă la suprafață, ceea ce duce la apariția mucegaiului. În frigider, durata de prospețime a castraveților este scurtată chiar și cu 3 – 4 zile.
Ciupercile: se înnegresc și se usucă dacă sunt păstrate mai mult de 3 – 4 zile în frigider. După această perioadă vor fi greu de preparat. Pentru a menține ciupercile proaspete câteva zile în plus, pune-le într-un loc ferit de soare, dar nu lângă alte legume, deoarece își vor pierde din savoare.
Ai grijă de modul de păstrare al produselor tale
Dacă vrei să-ți păstrezi alimentele proaspete cât mai multe zile, ține cont de modul de păstrare al fiecărui produs în parte.
Fructele și legumele așa cum sunt bananele, cartofii, fructele de pădure sau castraveții, se strică repede dacă intră în contact cu frigul. De asemenea, alimente precum uleiul sau mierea rezistă câteva luni în plus dacă nu sunt ținute în frigider.
Totodată, și alte alimente trebuie ținute departe de frigider. Nucile, mierea, uleiul de măsline, pâinea și cafeaua sunt alte alimente care nu necesită temperaturi reci.