Seniorul liberal a declarat că o astfel de inițiativă îl face să se simtă rușinat și că, în prezent, nu cunoaște pe nimeni care să fi făcut ceea ce a făcut el, adică să ceară să fie impozitat.
„Am să vă spun cum am judecat eu aceste pensii speciale. Când aveam 75 de ani, un funcționar din minister m-a luminat și mi-a spus: de ce nu cereți să vi se impoziteze și veniturile din Parlament? Atunci am cerut la caseria Parlamentului să mi se impoziteze venitul meu parlamentar. Acum beneficiez de o pensie de parlamentar, nu nesimțită, de 1300 de lei, rezultată din contribuția pe care am plătit-o. Aceasta se adaugă la cea de avocat”, a spus Mircea Ionescu Quintus, într-o intervenție la Realitatea Tv. El a explicat că, după două sau trei mandate în Parlamentul României, un ales poate să beneficieze de o pensie până în 5.000 de lei care să-i fie suficientă.
Președintele de onoare al PNL a insistat că pensiile speciale sunt „sfidătoare” la adresa poporului și a adăugat că problema demonstrează superficialitate, dându-le cetățenilor tot dreptul să protesteze, pentru că preocupările parlamentarilor se situează departe de problemele adevărate care țin de interesul public, de nevoile și dorințele românilor.
„Aceste pensii sfidează un neam întreg, fiecare dintre noi putem să ne aducem contribuția și să ne gândim la ce se întâmplă cu ceilalți”, a precizat Quintus. „Nu se poate, toată această problemă arată lipsa de seriozitate, precum și îndreptățirea oamenilor să iasă în stradă din cauza parlamentarilor care s-au îndepărtat complet de interesul public și de ceea ce își doresc cetățenii”, a completat liberalul.