Prima pagină » Știri » Race for the Cure România | Jucătorii de la Rapid susțin lupta împotriva cancerului: „Este o responsabilitate pentru fiecare dintre noi să contribuim”

Race for the Cure România | Jucătorii de la Rapid susțin lupta împotriva cancerului: „Este o responsabilitate pentru fiecare dintre noi să contribuim”

 Echipa de fotbal Rapid Bucureşti a pornit în lupta împotriva cancerului, iar jucătorii au intrat în campania Fundaţiei „Renaşterea” şi s-au antrenat în echipamente roz pentru a creşte conştientizarea asupra cancerului la femei.

Chiar unul dintre rapidişti, Raul Costin, şi-a pierdut bunica în lupta împotriva cancerului şi îi îndeamnă pe români să meargă la cursa caritabilă Race for the Cure pentru a combate boala.

Bunica mea a murit la 55 de ani de cancer de col uterin, se întâmpla acum 23 de ani şi din păcate nu s-a putut face mare lucru, eu eram destul de mic, dar i-am văzut pe părinţii mei că au fost foarte afectaţi. E foarte greu, credeţi-mă”, a spus Costin.

Jucătorul a adăugat că este un lucru foarte mare ceea ce face Fundaţia Renaşterea pentru că încearcă să ajute femei de pretutindeni.

„Sunt lucruri foarte importante care ajung să salveze vieţi în momente în care nimeni nu mai dădea nicio şansă. Tocmai de aceea aş face un apel către bărbaţii din România să meargă la cursă, Race for the Curlupe, unde pot face mult mai mult decât să stea acasă”, a precizat fotbalistul.

29 de persoane de la Rapid susțin ediţia Race for the Cure 2020

Fundaţia Renaşterea anunţă că 29 de persoane de la Rapid, jucători, staff tehnic şi echipa de marketing, au acceptat din convingere revoluţia cromatică şi au îmbrăcat tricourile roz care semnalează o nouă ediţie a tradiţionalei curse internaţionale Race for the Cure 2020.

Aceasta are loc în 25-27 septembrie în format digital, pentru strângerea de fonduri necesare pentru prevenirea şi diagnosticarea precoce a cancerului la femei.

„Este o onoare pentru noi să putem susţine această iniţiativa caritabilă atât de importantă pentru România. Ştim că statisticile arată destul de îngrijorător şi că cel mai util ar fi ca femeile de la noi din ţară, să poată avea acces la servicii medicale de diagnostic pentru a putea preveni apariţia sau agravarea cancerului, aşa cum se întâmplă în restul ţărilor din Europa. Este o responsabilitate pentru fiecare dintre noi să contribuim, fiecare cum poate, la susţinerea sistemului medical din România, mai ales în zonele defavorizate”, a declarat Adrian Iencsi, antrenorul echipei Rapid.

La rândul său, atacantul Lucian Goge a subliniat că jucătorii sunt profund ataşaţi de vişiniul Rapidului, dar poartă cu drag şi roz, dacă asta aduce zâmbete şi lucruri bune.

Potrivit ultimelor studii, furnizate de Fundaţia Renaşterea, în România sunt diagnosticate cu cancer mamar 9.629 de femei la nivel naţional, numărul deceselor se ridică la 3.209 şi peste jumătate din pacientele cu cancer din România (58,4%) sunt diagnosticate abia în stadiile III şi IV.

Autor
Alisa Ioana a urmat cursurile în cadrul Facultății de Jurnalism si științele comunicării, secția de comunicare și relații publice. A intrat în presă încă din perioada studenției (anul ... vezi toate articolele