Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a anunțat că trimite o echipă de control la Inspectoratul de Poliție al Județului Gorj, condusă de unul dintre adjuncții Corpului de Control al MAI, pentru a verifica acuzațiile aduse de un cunoscut om de afaceri din Motru, Mihai Râmescu, împotriva lui Viorel Salvador Caragea, șeful IPJ Gorj.
Mihai Râmescu a intrat de câteva zile în greva foamei, în semn de protest față de presupusele șicane și abuzuri la care susține că este supus de șeful Poliției gorjene. El a protestat luni și într-o piață publică din Motru.
Râmescu a explicat pentru gândul că, din ordinul lui Viorel Caragea, au loc controale și inspecții concentrate asupra firmei sale, Ghiocela. Râmescu deține în Motru un hotel, un restaurant, o cofetărie, o brutărie și alte unități comerciale, toate controlate de firma sa. În urma controalelor, ar fi fost constatate nereguli minore, în urma cărora s-au aplicat câteva amenzi, susține omul de afaceri. Totuși, faptul că autoritățile gorjene, de la Garda Financiară la Inspecția Muncii, ar veni în controale succesive la afacerile sale provoacă blocajul acestora, susține afaceristul.
Mihai Râmescu a explicat pentru gândul că Viorel Caragea ar hărțui mai mulți oameni de afaceri din județ și că ar urmări să obțină diverse avantaje patrimoniale sau să se răzbune din diverse motive. În cazul său, Râmescu bănuiește că motivul ar fi faptul că Liviu Chițiba, numit la sfârșitul anului 2012 șef la Direcția Generală Anticorupție (DGA) Gorj, este finul său și că acesta ar fi fost în trecut în cărți pentru șefia IPJ Gorj.
Râmescu este de asemenea cercetat de poliția gorjeană după ce, la nunta fiicei sale, a blocat o stradă din Motru cu alaiul și aranjamentele pentru eveniment.
La sfârșitul lunii ianuarie, Corpul de Control al MAI a evaluat activitatea IPJ Gorj și a lui Viorel Caragea, fără însă ca măsurile dispuse să fie făcute publice. La solicitarea gândul de a face public raportul final privind acest control, reprezentanții MAI refuzat, invocând legea informațiilor clasificate.